Švietimo ir mokslo ministerija pranešė apie registraciją į dvejus kvalifikacijos tobulinimo mokymus, kuriems per dvejus metus numatoma skirti 1,4 mln. litų.

Vieni jų prasidės lapkritį ir bus skirti lituanistams, polonistams bei rusistams. Mokytojams bus rengiamos paskaitos ir seminarai apie Antikos, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės, klasikos bei šiuolaikinę literatūrą, retoriką ir kūrybinį rašymą, kūrybinio mąstymo filosofiją, lyderystę kultūroje. Juos ves lietuvių, lenkų, rusų literatūros mokslininkai. Į šiuos Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetuose rengiamus kursus per dvejus metus numatyta pakviesti 320 mokytojų.

Kiti kursai bus skirti tik lituanistams - paskaitų ir pratybų metu bus kalbama apie naujausius kalbos, literatūros ir kultūros mokslo laimėjimus, apžvelgiamos galimybės pritaikyti mokymui skaitmeninius išteklius, aptariami komunikacijos ir retorikos ypatumai, mokinių kūrybiškumo ugdymo metodai, atliekamos praktinės užduotys. Šie kursai Vilniuje (Lietuvos edukologijos universitete), Kaune (Vytauto Didžiojo universitete) ir Panevėžyje (Panevėžio pedagogų švietimo centre) startuos sausį, į juos planuojama pakviesti per 200 lietuvių kalbos mokytojų.

Abiejuose projektuose iš kitų miestų į mokymus atvykstantiems pedagogams bus kompensuojamos kelionės ir nakvynės išlaidos. Šiuos mokymus iš dalies finansuoja Europos Sąjunga.