Tai paskelbta šeštadienį vykusiame klubo iškilmingame susirinkime (pasaulinė Rotary organizacija metus skaičiuoja nuo liepos). Vienų metų kadenciją baigusį Kauno Rotary prezidentą - Kauno technologijos universiteto profesorių bei vieno iš fakultetų dekaną Algimantą Valinevičių šiame poste pakeitė kaišiadoriškis verslininkas, "Nemuno baldų" bendrovės vadovas Kęstas Moroza. Rotary jis priklauso per 10 metų, daug pastangų ir lėšų iki šiol skyrė globodamas remtinas šeimas, vaikų bei jaunimo, neįgaliųjų organizacijas.

"Mes neatsitiktinai nusprendėme skirti stipendiją Renatai - socialiai remtinos šeimos atžalai. Nulėmė tai, kad ši mergina ypač gerai mokosi - vien dešimtukais, o dar svarbiau, kad ji puoselėja lietuvybę. Mus tai žavi, gerbiame tokius žmones, nes tikime, kad jie ne tik mūsų ateities, bet ir tautos stiprybė. O stipri tauta yra ta, kurios stipri ir gyva kalba", - Eltai sakė Kauno Rotary vadovas K. Moroza.

Tradiciškai Kauno Rotary klubo metinė šventė vyko Liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse. Čia svečius linksmino Kriščiūnų šeimyninė liaudies muzikos kapela iš Kaišiadorių, sveikino Kaišiadorių meras Romualdas Urnilevičius, kolegos iš kitų Lietuvos Rotary klubų. Šventės stalą padengė Kauno "Pieno baro" bendrovės, vadovaujamos Danutės Černiuvienės, šeimininkės.

Buvęs klubo vadovas A. Valinevičius, rotariečių šventėje apžvelgęs per praėjusius metus bendrai nuveiktus darbus, kartu su visais pasidžiaugė ir užmegztais ryšiais su Lenkijos bei Baltarusijos Rotary organizacijomis.

"Minske mus labai nustebino baltarusių pagarba istorinei praeičiai. Žavėjomės ir stebėjomės, kaip galima būnant ne lietuviu, šitaip gerbti ir mylėti didžiosios Lietuvos kunigaikštystės istorinį ir kultūrinį paveldą. Tarptautiniame bendradarbiavime mes turime ko pasimokyti iš baltarusių, iš kitų tautų. Jeigu yra žmoniškumas, kai užsimezga žmoniški santykiai, tai supratimas visada randamas. Tuo įsitikinome užmezgę ryšius ir su artimiausiais Lietuvos kaimynais - lenkais", - sakė prof. A. Valinevičius.

Kauno Rotary - seniausias Lietuvoje Rotary klubas. Jis įkurtas 1934 - aisiais. Sovietmečiu visų Rotary organizacijų veikla buvo uždrausta. Klubai atsikūrė tik atkūrus Lietuvos nepriklausomybę.

Anot Kauno klubo senbuvių, Rotary buvo sukurta kaip etiško, moralaus verslo organizacija. Teikdami kitiems džiaugsmo, rotariečiai ir patys tobulėja, savo veiksmus nukreipdami į visuomenės gerovę. Rotary klubai jungia verslininkus, mokslininkus, medikus, pedagogus bei kitų profesijų žmones, savo tiesioginėje veikloje pasiekusius nemažų laimėjimų.