„Esame pirmą kartą pakviesti dalyvauti pasaulio vaikų kongrese Japonijoje. Būsime ne tik Lietuvos ambasadoriai, bet ir viena iš nedaugelio į kongresą pakviestų Europos šalių delegacijų. Todėl labai rimtai rengiamės šiai kelionei. Surengėme stovyklą, nes norime, kad vaikai ne tik sugebėtų pristatyti save ir atstovauti šaliai, bet ir susidraugautų tarpusavyje, išmoktų savarankiškai tvarkytis buitį ir išsiversti be tėvų“, - sakė Gutijera Sidabrienė, JCI (Junior Chamber International) Lietuva valdybos narė ir šios grupės vadovė.

Pasaulio vaikų kongresas - tai beveik trijų savaičių trukmės programa, per kurią vaikai turės galimybę pristatyti savo šalį ir susipažinti su bendraamžių iš viso pasaulio kultūra ir gyvenimo būdu. Suvokti ir priimti jų skirtumus. Susirasti draugų visame pasaulyje. Susipažinti su Japonijos kultūra ir gyvenimo būdu. Į kongresą atvyksta per 60 skirtingų šalių delegacijų. Dalyvaus daugiau, nei 700 vaikų. Šių metų kongreso tema: „Mes esame tiltas jungiantis svajones is viso pasaulio.

JCI yra tarptautinė, per 110 pasaulio šalių veikianti, vienijanti daugiau nei 200 000 aktyvių, dinamiškų, 18 – 40 m. amžiaus narių organizacija siekianti ugdyti jaunus visuomenės bei verslo lyderius ir skatinti teigiamus pasaulio bendruomenės pokyčius. Per savo 60 – ties metų istoriją JCI yra išugdžiusi tokius pasaulio lyderius, kaip Kofi Ananą, Georgą Bushą – vyresnįjį, Jague'ą Chiraque'ą, Billą Clintoną, Fransua Miterandą, ir kt.