„Esame nusivylę tokiu Seimo nutarimu, nes prieš šį žingsnį nebuvo atsižvelgta į Lietuvos sporto universiteto bendruomenės ir tarybos nuomonę bei argumentus, neaptartos tokio mechaninio jungimo pasekmės. Švietimo ir mokslo ministerijai ne kartą pristatėme tolesnės LSU veiklos viziją, pabrėžėme, kad neatsisakome dalyvauti universitetų tinklo pertvarkoje, bet savo specializuotų studijų ir sporto mokslą plėtrą galime užtikrinti autonomiškame universitete arba akademijoje“, - teigė laikinoji Lietuvos sporto universiteto rektorė doc. dr. Diana Rėklaitienė.

Pasak laikinosios rektorės dėl tokio Seimo sprendimo nerimavimo universiteto socialiniai partneriai, šalies visuomenė, nes tai gali sužlugdyti ne tik sporto mokslą ir studijas, bet ir visą Lietuvos sportą.

„Nuo pat aukštojo mokslo reformos pradžios buvome maitinami pažadais, kad prisijungus bus geriau, nebus žlugdomos sporto, kūno kultūros, rekreacijos, reabilitacijos studijos ir sporto mokslas. Deja, iki šiol neišgirdome realių tokio jungimo argumentų. Liūdina ir tai, kad kai kurie Seimo nariai posėdyje kalbėjo netiesą, pateikė klaidingus faktus, akivaizdžiai atstovavo institucijai, su kuria anksčiau buvo susiję darbine veikla ir taip parodė nepagarbą visai mūsų universiteto bendruomenei. Nuolat buvo kartojamas ir Veterinarijos akademijos prijungimo prie Sveikatos mokslų universiteto sėkmės pavyzdys. Tačiau tiesa ta, kad Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro MOSTA ekspertų vertinimu mokslo lygis nepakilo, o ir yra akivaizdžiai žemesnis nei LSU“, - teigė doc. dr. D. Rėklaitienė.

Laikinoji rektorė teigė, kad artimiausiu metu apie priimtą Seimo nutarimą diskutuos kartu su universiteto bendruomene, senatu ir taryba.