DELFI jis sakė grįžtantis į Vytauto Didžiojo universitetą, kurio labai pasiilgo.

„Tai yra visiškai normalus sugrįžimas į mano senąjį universitetą. Aš labai pasiilgau VDU. Patikėkite, jokių istorijų, blogų dalykų, nieko įdomaus už to nėra. Visur gerai, gerai ir ISM, bet VDU geriausia“, – paklaustas apie tokį savo sprendimą, DELFI sakė profesorius.

Anot jo, šie metai, kuriuos jis praleido ISM, buvo labai prasmingi, tačiau jis yra humanitaras, todėl nori dirbti liberalių studijų universitete.

„5 metus dirbęs Briuselyje aš išlaikiau ryšius su savo universitetu, bet vis dėlto jame nedirbau. Visiškai natūralu, kad pasibaigus tiems penkeriems metams man prireikė dar vienerių susidėlioti prioritetus, planus. Šie metai, prabėgę ISM ir Vilniuje, man buvo labai prasmingi. Jie man padėjo pabaigti kai kuriuos pradėtus darbus, tačiau esu pasiruošęs naujam gyvenimo etapui universitete, kuriame man yra geriausia“, – sakė L. Donskis.

Jis minėjo jau padavęs prašymą atkurti jo profesoriaus pareigas VDU. L. Donskis prasitarė turintis tapti Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesoriumi. 

DELFI primena, kad anksčiau jis buvo šio fakulteto dekanas.

„Nenoriu administracinių pareigų. Sąmoningai jų dabar kratausi. Noriu būti laisvas ir kuriantis profesorius“, – patikino L. Donskis.

Jis prasitarė nuo rudens ketintis dėstyti 3 kursus anglų kalba magistrantams. Planuojami profesoriaus dėstyti dalykai – „Europos idėjos istorija“, „XX a. politinių idėjų istorija“ ir „Žmogaus teisės“. Pavasario semestre jis planuoja bakalaurams dėstyti politikos ir literatūros ir Viljamo Šekspyro politikos kursą.

„Visi šie kursai, galima sakyti, yra mano svajonė. Tai – būtent tai, kas mane, kaip teoretiką, labiausiai domina. Esu labai laimingas“, – pripažino jis.

L. Donskis daktaro laipsnį įgijo Vilniaus ir Helsinkio universitetuose, yra pastarosios aukštosios mokyklos docentas. Profesorius yra 17 akademinių knygų anglų kalba ir 25 knygų lietuvių kalba autorius ir sudarytojas, jo darbai spausdinti prestižinėse JAV ir Europos akademinėse leidyklose, išversti į 14 kalbų. 

Jis dirbo bei skaitė paskaitas JAV, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, yra mokslinių žurnalų redakcijų narys, aktyvus visuomenės veikėjas. Prof. L. Donskis yra Bradfordo (Didžioji Britanija) ir Valahia (Rumunija) universitetų garbės daktaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)