L. Donskis DELFI sakė pareigas pradėsiantis eiti rugsėjo 22 dieną. Po Naujųjų L. Donskis planuoja imtis dėstymo. Jis planuoja dėstyti renesansinės politinės minties kursą, politinės minties, politinės teorijos, idėjų istorijos kursus. L. Donskis taip pat ketina prisiderinti prie universiteto profilio, kuriame, jo teigimu, labai svarbu verslą sujungti su humanistika, socialiniais mokslais. Profesorius taip pat ketina dirbti su doktorantais.

ISM L. Donskiui taip pat leido dėstyti filosofiją Vytauto Didžiojo universitete.

„Aš grįžau į akademinį pasaulį. Galiu paliudyti – esu nebe politikas, tačiau nesu apolitiškas žmogus ir niekad nebuvau. Esu politikos komentatorius, politikos teoretikas, pagaliau aš esu žmogaus teisių gynėjas, turiu pakankamai rimtų europinių politinių kontaktų“, – kalbėjo L. Donskis. Jis sakė netapęs partijos nariu, grįžęs į akademinę sferą ir iš jos tikrai neišeisiąs.

L. Donskis daktaro laipsnį įgijo Vilniaus ir Helsinkio universitetuose, yra pastarosios aukštosios mokyklos docentas. Profesorius yra 17 akademinių knygų anglų kalba ir 25 knygų lietuvių kalba autorius ir sudarytojas, jo darbai spausdinti prestižinėse JAV ir Europos akademinėse leidyklose, išversti į 14 kalbų. Jis dirbo bei skaitė paskaitas JAV, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose, yra mokslinių žurnalų redakcijų narys, aktyvus visuomenės veikėjas. Prof. L. Donskis yra Bradfordo (Didžioji Britanija) ir Valahia (Rumunija) universitetų garbės daktaras.