„Tai yra konsolidacija geriausių mokslo ir studijų jėgų, siekiant kokybės, kad jaunam žmogui būtų išsilavinimas būtų toks, kaip užsienyje“, - BNS sakė rektorius.

Anot jo, idėja jungtis nėra nauja, tačiau intensyvios derybos vyko kelias paskutines savaites. Galutinai akcijų įsigijimo sandoris bus užbaigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

„Lieka nepriklausomos abi institucijos - mes tik įsigijame pagrindinį, didįjį akcijų paketą, kuriuo galime valdyti viską. Lieka du smulkieji akcininkai: BI ir Inovacijų ir investicijų fondas, kurį anksčiau valdė „Arvi“, - šie du lieka smulkūs. Nėra pokyčių nei organizacine, nei statuso prasme: niekas nesikeičia- lieka ir valdyba, ir valdybos pirmininkas“, - sakė jis.

KTU atsiųstame pranešime pažymima, jog kartu dėl galimos partnerystės vyksta derybos ir su užsienio aukštosiomis mokyklomis, JAV universitetais, pastaruosius dvejus metus taip pat vyksta ir intensyvus KTU ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) integracijos procesas – kuriamos bendros studijų programos, vykdomi mokslo projektai.

Sprendimą komentuodamas ISM rektorius Alfredas Chmieliauskas pranešime pabrėžia, jog reaguojant į „didžiųjų duomenų“ epochos tendencijas, t.y. sudėtingėjant organizacijose vykstaniems procesams, svarbu integruoti technologijas ir vadybą.

„Artimesnis sąlytis su technologijų specialistais atitinka mūsų strateginius siekius ir gerai dera su pastarojo meto iniciatyvomis”, - sako A.Chmieliauskas.

Iki sutarties pasirašymo ISM valdė „Arvi“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „Inovacijų ir investicijų fondas“ bei „BI Norwegian Business School“. Kaip skelbia vz.lt, „Creditinfo“ duomenimis, „Investicijų ir inovacijų fondas“ iki sandorio valdė 99 proc. ISM akcijų.

Kokią dalį akcijų įsigyja KTU, neskelbiama.

Pernai ISM pajamos, vz.lt duomenimis, sudarė 6,53 mln. eurų, o 2013 m. - 6,32 mln. eurų. KTU pernai gavo 27 mln. eurų valstybės biudžeto asignavimų, 12,3 mln. eurų įplaukų už teikiamas paslaugas bei 26,3 mln. eurų projektinių lėšų.