Istorija VDU į viešumą iškilo, kai stojimo rezultatais nepatenkinta kandidatė suabejojo priėmimo komisijos darbo skaidrumu ir VDU rektoriui parašė apeliaciją. Merginą nustebino, kad kartu su ja į socialinių mokslų srities, edukologijos krypties doktorantūrą stojo komisijos nario, VDU Studijų kokybės centro vadovo prof. Kęstučio Pukelio dukra. Kaip paaiškėjo vėliau, iš 15 stojančiųjų būtent jai komisija skyrė antrąją vietą.

„Komisija nagrinėjo, ar priėmimo metu nebuvo padaryta procedūrinių pažeidimų – tų, kurie pažeistų priimamųjų teises. Kadangi K. Pukelis komisijos posėdyje nebalsavo, jis tik sėdėjo, ką patvirtino visi stojantieji doktorantai ir komisijos nariai, priimtas sprendimas, kad esminių pažeidimų, dėl ko reikėtų naikinti priėmimo rezultatus, nenustatyta“, - DELFI teigė VDU mokslo prorektorius Juozas Augutis.

Tačiau, komisijos nuomone, priėmimo metu greičiausiai buvo nusižengta etikai. Dėl to rektorius pasinaudojo komisijos siūlymu bylą perduoti universiteto etikos komisijai. „Universiteto etikos komisija vertins profesoriaus K. Pukelio dalyvavimą komisijoje, kuri priiminėjo į doktorantūrą“, - sakė J. Augutis.

Prorektoriaus teigimu, rektoratas patvirtino priimtųjų į doktorantūrą sąrašus. „Mes kalbėjome ir su pretendente, viską išsiaiškinome – ji irgi supranta, kad pagal formalius objektyvius straipsnius ir kitus parametrus ji vis dėlto buvo maždaug penktoje vietoje“, - kalbėjo J. Augutis.

K.Pukelio dukra į doktorantūrą priimta. „Jos rezultatai objektyviai aukšti“, - sakė J. Augutis.