„Tačiau mokiniai, ketinantys studijuoti aukštosiose Lietuvos mokyklose, prieš priimdami sprendimą, turėtų atidžiai išnagrinėti priėmimo į aukštąsias mokyklas reikalavimus atitinkamoms specialybėms studijuoti ir atitinkamai pasirinkti reikiamą valstybinių egzaminų skaičių“, - įspėja Nacionalinio egzaminų centro (NEC) specialistai.

DELFI primena, kad pretenduojantiems į valstybės finansuojamas studijų vietas Lietuvos aukštosiose mokyklose, reikės išlaikyti ne mažiau kaip tris egzaminus. Ši taisyklė nebus taikoma tik pasirinkusiesiems menų studijas.

Nacionalinis egzaminų centras atkreipia dėmesį, kad tarptautinio egzamino įvertinimas nebus konvertuojamas į valstybinio brandos egzamino balus, tačiau tarptautinį egzaminą išlaikiusiems mokiniams užsienio kalbos įskaita bus įvertinta 10 balų.

Pagal Bendruosius Europos kalbų metmenis, tarptautiniai minėtų dalykų vertinimai turėtų būti ne žemesnio kaip B2 lygio.

Dokumentą apie išlaikytus tarptautinius anglų, prancūzų ar vokiečių egzaminus ir prašymą atleisti nuo pasirinktos brandos egzamino mokyklų direktoriams privalu pateikti iki kovo 5 dienos.

Iki minėtos datos abiturientai turi apsispręsti, kiek ir kuriuos brandos egzaminus laikys. Mokyklos, kuriose vyks atskirų dalykų egzaminai savivaldybėse bus paskelbtos balandžio pradžioje.