Ši idėja kilo Lietuvos jaunųjų mokslininikų sąjungos (LJMS) organizuotose vasaros mokyklose, kurių dalyviai nusprendė kurti Mokslo populiarinimo draugiją, sakoma pranešime spaudai.

Pirmasis jų darbas buvo informacinių stendų apie mokslo olimpiadas ir neakivaizdines mokyklas sukūrimas bei medžiagos patalpinimas internete.

Iki šiol pati ambicingiausia idėja – mokslo festivalio organizavimas. Pagrindinis festivalio „Pamatyk kitaip“ tikslas – visuomenei patraukliais būdais pristatyti įvairias mokslo sritis (chemiją, filologiją, matematiką, istoriją, fiziką, biologiją, etnologiją), atskleisti įdomiąją mokslo pusę, supažindinti su naujovėmis ir tendencijomis.

Šiuose pristatymuose, be moksleivių ir studentų, taip pat dalyvaus ir žinomi atitinkamų sričių mokslininkai. Taip siekiama gerinti mokslininko įvaizdį visuomenėje ir kelti šios profesijos prestižą. Organizatorių nuomone, šie metodai labiau motyvuos jaunimą domėtis mokslu nei blogų pažymių baimė ar didinami mokymosi krūviai.

LJMS tikisi, jog šis renginys taps tradiciniu ir galbūt ateityje vyks ne tik Kaune, bet ir kituose miestuose.

Festivalio organizatoriai kviečia prisijungti visus, nestokojančius entuziazmo bei idėjų ar šiaip neabejingus mokslo popiliarinimui. Susidomėjusius moksleivius, studentus ir mokytojus kviečiame rašyti elektroninio pašto adresu pamatykitaip@visiems.lt arba apsilankyti interneto svetainėje http://pamatykitaip.visiems.lt/