Vargingiau gyvenančioms ir mokinukus auginančioms šeimoms Kauno savivaldybė turi paskirstyti Vyriausybės skirtus beveik 350 tūkst. Lt. Už juos vaikams turi būti nupirkta mokymo priemonių, sportinės avalynės, aprangos ar kitų drabužių. Vaikui tektų apie 150 Lt.

Savivaldybė paskelbti viešųjų pirkimų konkursą ir išrinkti, iš ko pirks mokymo priemones, turėjo iki rugpjūčio 1-osios, tačiau valdininkai to iki šiol nesugebėjo padaryti.

„Manau, kad tą spragą, klaidą ar aplaidumą – net nežinau, kaip pavadinti – tikrai ištaisysim, vaikai bus aprūpinti“, – tikina Kauno m. savivaldybės Socialinių reikalų sk. vedėjo pavaduotoja Ana Sudžiuvienė.

Paramą gaunantys tėvai skundžiasi, kad ir pernai pinigus mokyklinėms prekėms jie gavo tik spalį.

„Ką darėm? Jau buvom nusipirkę už savus pinigus, paskui juos sunku panaudoti. Pinigai gauti, jau perki tai, ko nereikia“, – sako mama Jūratė Bobinienė.

Socialinių reikalų skyriaus valdininkai teisinasi, jog esą į viešųjų pirkimų skyrių, kad šis skelbtų konkursą, jie kreipėsi dar pavasarį.

Viešųjų pirkimų skyriaus vadovas sako konkurso nepaskelbęs, nes nežinąs, kaip reikės nupirkti uniformų, sportinės aprangos ar avalynės.

„Mes iš tikrųjų nežinome, kokių tų uniformų reikia, todėl dabar ir negalime paskelbti viešųjų pirkimų procedūrų. Kitas dalykas – ar iš viso jo reikia? Mano giliu įsitikinimu, tas dar nėra aišku“, – teigia Raimondas Mačikėnas, Kauno m. savivaldybės Viešųjų pirkimų ir privatizavimo sk. vedėjas.

Iki šiol prekes už skirtą paramą galėjo pirkti patys tėvai ar pedagogai, tačiau praėjusių metų pabaigoje priimtu Tarybos sprendimu, mokinio reikmenis dabar turi pirkti pati savivaldybė, per viešųjų pirkimų konkursą.

Valdininkai svarsto galimybę keisti tvarką, kad pirkimus organizuotų mokyklos.