Iš jų 282 bendrojo lavinimo mokyklų auklėtiniai galės nemokamai ir pusryčiauti, ir pietauti.

Tiek patenkinta tėvų prašymų, kurie atitiko kriterijus, numatytus Mokinių nemokamo maitinimo tvarkos apraše. Jį Kauno miesto savivaldybės taryba savo sprendimu patvirtino 2012 m. rugsėjo mėnesį.

„Nemokamai mokyklose pietaus atžalos tų šeimų, kuriose auga po 3 ir daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, taip pat, jei šeimoje yra neįgalių vaikų ar tėvai yra neįgalūs. Į grupę, turinčių teisę į nemokamą maitinimą mokyklose, patenka ir mokiniai, gyvenantys šeimose, kurios Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu įrašytos į socialinės rizikos šeimų apskaitą. Be to, nemokamas maitinimas vaikui skiriamas, kai bendrai su juo gyvenantys asmenys ar vienas gyvenantis asmuo turi nenumatytų išlaidų dėl sunkios ligos, nelaimingo atsitikimo, arba netekus maitintojo.

Visais minėtais atvejais Kauno miesto savivaldybės administracijos specialistai patikrina šeimos gyvenimo sąlygas. Vidutinės pajamos tokiose šeimose vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP (vidutinių remiamų pajamų) dydžiai (700 Lt)“, - pirmadienį naujienų agentūrai ELTA paaiškino Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė.

Palyginus šiųmečius duomenis su praėjusių mokslo metų pradžios duomenimis, galima teigti, jog vaikus į mokslus leidžiančių šeimų finansinė padėtis kiek pagerėjo. Pernai valgyti nemokamus pietus Kauno bendrojo lavinimo mokyklose galėjo 4166 moksleiviai (iš jų pusryčius ir pietus - 277 moksleiviai). Pasak skyriaus vedėjos A. Sudžiuvienės, šiais metais iki rugsėjo pirmos dienos priimta 2958 prašymai dėl socialinės paramos mokiniams. Pernai tuo pačiu laiku jų buvo 4166.

Dėl socialinės paramos mokiniams tėvai turi teisę kreiptis, jeigu šeimos pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 VRP (525 Lt). Dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis į Socialinės paramos skyriaus specialistus per visus mokslo metus. Tačiau dėl vienkartinės pašalpos, skirtos tik vaiko aprūpinimui mokinio reikmenimis, prašymai priimami iki spalio 5 dienos.