Televizijos LNK organizuotame „Jaunųjų lyderių“ konkurse nugalėję paskutiniųjų kursų bakalauro studentai jau ruošiasi susitikimams su pasauliniais verslo rykliais bei galvoja, ko paklausti beveik bendraamžio multimilijonieriaus Grego Isenbergo, kurį akis į akį sutiks neeilinėje konferencijos diskusijoje.

„Norėčiau G. Isenbergo paklausti, kas jį, trylikametį, įkvėpė pradėti dirbti ir kaip jis savarankiškai išmoko programuoti. Man svarbu, kas lyderius veda pirmyn. Mane asmeniškai veikti skatina entuziazmas. Visuomet jaučiau, kad iš gyvenimo galiu pasiimti daugiau. Laimėjimas – tai patvirtinimas, jog einu teisinga linkme“, – sakė Mindaugas Kluonius, ISM ekonomikos studentas.

Jo kolega iš Mykolo Riomero universiteto, Karolis Navickas, tvirtino, jog jam iš pranešėjų labiausiai imponuoja Arkties tyrinėtojas Benas Saundersas.

„Mane domina žmogaus galimybių ribos. Tiksliau jų nebuvimas. Pats užsiimu neįmanoma daugybe projektų. Kaip viską spėju? Paprastai, kuo daugiau darau, tuo daugiau spėju“, – atskleidė studentas. Tiesa, jo paties dienotvarkė atrodo kone guminė – šiuo metu jis atlieka praktiką Lietuvos pramonininkų konfederacijoje, dėsto ekonomiką Nacionalinėje moksleivių akademijoje, vaidina teatre, yra aktyvus Investuotojų klubo narys, mokosi tris naujas kalbas bei dalyvauja politinėje veikloje.

„Veiklumas yra didelė vertybė. Man jos tikrai prireiks, nes baigus universitetą mano tikslas – susikurti sau darbo vietą. Turiu kelias idėjas, todėl labai forume tikiuosi išgirsi praktinių patarimų apie finansus ir investicijas, gauti motyvacijos, o gal ir įgyti pažinčių“, – sakė Vilniaus Gedimino technikos universitete ekonomikos inžineriją studijuojanti Ieva Jarmalytė.

„Tikiuosi, kad laimėtas bilietas į konferenciją padės rasti atsakymus, kurių ieškote. Nes tikras lyderis – tai ne tas, kuris viską žino, bet tas, kuris nuolat ieško. Tik visą gyvenimą tobulėjantis ir augantis žmogus yra konkurencingas. Išlikite smalsūs ir siekite vis daugiau“, – jauniesiems lyderiams linkėjo vienas „Forum One“ organizatorių Martynas Šaikus.

Diana Gailiūtė pritarė, jog tikri lyderiai turi nuolat tobulėti. Būtent todėl juos dažnai galima sutikti bibliotekoje. Nebūtinai tarp knygų lentynų, galbūt virtualiai. VU Informacijos ir bibliotekų paslaugas studijuojanti jaunoji lyderė pasakojo, jog pati dirba bibliotekoje ir siekia, kad Lietuvos bibliotekų sistema lyderiautų technologijose. Būtent apie skaitmenizavimo galimybes ji tikisi sužinoti daugiau „Forum One“.

Sėkmė, rodos, lydi tuos, kurie aplinkui sugeba suburti tinkamus žmones.

„Dalyvavau „Forum One“ pernai, labai norėjau ir šiemet. Man pasisekė, nes mano draugės labai rūpestingos: jos vis siuntinėjo priminimus, kad sudalyvaučiau Jaunųjų lyderių konkurse. Štai rezultatas“, – sakė būsimasis „Forum One“ dalyvis Valentinas Čirba, studijuojantis Moderniųjų technologijų fiziką ir vadybą Vilniaus universitete.

„Dėliojame paskutinius renginio štrichus. Paskutinės savaitės kiek įtemptos, bet konferencijos idėja atperka net ir tai. Dirbame, jaudinamės ir nemiegame kaip studentai per sesiją“, – juokavo „Forum One“ prodiuserė Rūta Kruliauskaitė. 

„LNK Jaunųjų lyderių“ konkursą nugalėjusių 80 Lietuvos universitetų studentų tris dienas tobulinsis didžiausioje verslo ir lyderystės konferencijoje „Forum One“. Auksiniais kvietimais apdovanoti jaunieji lyderiai ne tik stebės konferenciją, bet ir dalyvaus kontaktų vakaruose, kur galės pabendrauti su ryškiausiomis Lietuvos bei užsienio verslo žvaigždėmis. Kvietimas laimėtojams suteikia neeilinę progą dalyvauti diskusijoje su Silicio slėnio megažvaigžde G. Isenbergu – asmenybe, inspiruojančia ir remiančia verslius jaunus žmones.

Didžiausia metų verslo ir lyderystės konferencija „Forum One“ įvyks vos už šešių dienų, spalio 23-25 d. Vilniuje, „Siemens arenoje” ir „Litexpo” rūmuose. Šiemet konferencijos organizatoriai klausia – kaip tapti nepakeičiamu rytdienos versle? Trijų dienų diskusijose priešakyje – retas svečias Europoje, skaitmeninio amžiaus verslo vizionierius Seth Godin (JAV), finansų Mocartu vadinamas Bodo Schafer (Vokietija), „Žydrųjų vandenų strategijos" bendraautorius Gabor Burt (JAV), „Harley-Davidson“ legendos kūrėjas Ken Schmidt (JAV) bei daugybė kitų savo srityje geriausiais laikomų profesionalų. „Forum One“ pristato jauno ir augančio verslo bankas DNB.