Baigta mokykla, miestas: 11-ą metų mokiausi Mažeikiuose, Merkelio Račkausko gimnazijoje, o dvyliktą klasę nusprendžiau baigti nuotoliniu būdu Vilniaus Ozo vidurinėje mokykloje, nes tuo metu jau gyvenau ir dirbau Londone.

Baigtas universitetas ir studijos: Kol kas tegul tai lieka paslaptyje.

Darbinė veikla: Savo pačios sukurto mados ženklo „MIMI.C“ kūrybos direktorė.

Gyvenimo credo: Niekada nesustok tobulėti ir mokytis.

Sėkmingiausia ir „mistiškiausia“ pamokos: Man labai patikdavo literatūros ir dailės pamokos, taip pat mėgdavau šokti. Tačiau chemijos ir fizikos pamokose formules ne užsirašinėdavau, bet piešdavau (juokiasi).
 
Mūsų interviu tema „Mokykloje (ne)žinojau, kad būsiu...“ Kada ir kaip atradai savo pašaukimą?

Dar visai mažutė siūdavau drabužius lėlėms Barbėms. Vėliau su pussesere piešdavome eskizus ir svajodavome tapti drabužių dizainerėmis. Esu nupiešusi šimtus, o gal net tūkstančius įvairiausio grožio drabužėlių eskizų.

Pradėjusi eiti į mokyklą, ėmiau lankyti įvairius rankdarbių būrelius ir kurti aksesuarus, nes visada norėjau išsiskirti iš savo draugų. Savo pirmąją kolekciją sukūriau būdama paauglė. Tai tęsiu iki šiol... ir niekuomet nenustoju mokytis.

Savo kolekcijomis sugebi šokiruoti mados pasaulį. Kaip pati rengdavaisi į mokyklą?

Visada rengdavausi kitaip. Klasės draugai mane vadino „skudurine Onute“ už savitą stilių, originalius ir madingus drabužius. O iš aplinkinių nuolat sulaukdavau smalsių žvilgsnių (juokiasi).

Esi kilusi iš nedidelio Lietuvos miestelio, bet drąsa ir pasitikėjimu savimi pranoksti bent 90 proc. lietuvių. Iš kur tai?

Tikėjimo savimi ir savo kūryba visada įkvepia mano šeimos nariai. Jie yra didžiausi mano autoritetai. Taip pat draugai, kiti artimieji bei žmonės, su kuriais dirbu.

Ar patiko lankyti mokyklą?

Mokykloje man iš tiesų patikdavo, nemėgdavau tik kai kurių pamokų. Jų metu aš mieliau skaitydavau mados knygas ar rengdavau fotosesijas. Neslėpsiu, namų darbų ruošimą aš dažnai iškeisdavau į savarankiškas siuvimo pamokas ar drabužių pristatymų organizavimą.

Ar įmanoma tapti dizaineriu nemokant piešti arba siūti?

Visko galima išmokti. Tačiau jeigu nemėgsti siūti ar piešti, bus sunku. Pirmiausia siūlau išmėginti šiuos savo įgūdžius, nes dizainerio darbas be kūrybinio malonumo turi daug ir techninių „malonumų“ (juokiasi). 

Esi teigusi, kad prisivilioti sėkmę nereikia turėti „genialių gabumų“. Kodėl taip manai?

Svarbu tikėti tuo, ką darai. Žinau, kad skamba labai lėkštai, tačiau svarbiausia mylėti savo veiklą, o tada jau savaime tapsi tos srities profesionalu.

Papasakok, kur ieškai įkvėpimo ir kaip atrodo tavo kūrybinis procesas?

Įkvėpimas ateina pats. Vienintelis klausimas, kuris dažniausiai kyla – ką realizuoti, o ką dar reikia tobulinti. Visas idėjas užsirašau, o vaizdinius fotografuoju arba išsisaugau. Tada iš viso to generuoju idėją ir po šimtų koregavimų prasideda gamybinis procesas – audinių pirkimas, meninis konstravimas ir siuvimas. Tačiau visi šie procesai gali lengvai vienas kitą keisti, o rezultatas kartais visiškai skiriasi nuo pradinės idėjos.

Mokyklą baigei nuotoliniu būdu. Kas – geriau kasdien lankyti pamokas ar mokytis tokiu būdu?

Mokyklą baigiau nuotoliniu būdu tik todėl, kad tuo metu išvykau gyventi į Londoną. Jeigu būčiau likusi Lietuvoje, mokyklą tikrai būčiau baigusi savo gimtajame mieste. Nuotolinis mokymasis ir darbas pilnu etatu buvo didelis iššūkis. Tai kainavo daug laiko ir pastangų, it tikrai niekam to nerekomenduočiau.

Esi jauniausia „Mados injekcijos“ ir „Mados infekcijos“ dizainerė. Tavo patarimas, kaip ten patekti?

„Mados injekcija“ – svarbiausias Lietuvoje mados konkursas. Jei tikrai manai, jog esi aukso vertas mados talentas, būtinai pasiūlyk kažką nematyto ir, neabejoju, neliksi nepastebėtas.

Sieki tapti pasaulinio masto menininke. Ką jau esi nuveikusi ir kas artimiausiuose planuose?

Kiekvieną dieną daug dirbu. Taip pat kaip kasdien išsikeliu sau po naują tikslą. Šiuo metu ieškau dvasinio tobulėjimo ir harmonijos, o artimiausiu metu sieksiu gyventi iš savo kūrybos ir ja dalintis su visu pasauliu.

Profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“ su naujienų portalu DELFI skelbia konkursą moksleiviams. Skaitykite interviu su skirtingų sričių specialistais, pažymėtus „Kam to reikia?!“ ženklu, ir laimėkite su vienu iš savo srities profesionalų šešėliavimo pamoką, t.y. galimybę kartu praleisti dieną, stebint jo kasdienį darbą ar net padedant atlikti užduotis.

Sudalyvauti konkurse galite, registruodamiesi čia.