Kalbant rimtai, tėveliai sako, kad problema slypi kur kas giliau, o Kalėdų šventė – tik ledkalnio viršūnė to, kas vyksta šiame vaikų darželyje.

Pora dešimčių iniciatyvių Kauno vaikų darželio „Šilinukas“ tėvelių pirmadienio vakarą susirinko į susitikimą su įstaigos direktore Vytaute Senkoviene.

Situacija ir paini, ir ganėtinai paprasta tuo pačiu metu.

Tuo tarpu direktorė teigė, jog "ant nieko nesupyko, o švenčių laikus, suderinusios su tėvais, savarankiškai nustatinėjo grupių auklėtojos".

Tėvai nenori kiemsargio

Vaikų darželio „Šilinukas“ kalėdinė šventė buvo numatyta gruodžio 18 dieną. Planuota, kad Kalėdų Senelį vaikams vaidins darželio kiemsargis, tačiau šį kartą tėvai nusprendė pasikviesti savo Kalėdų Senelį.

„Vaikai juk atpažįsta kiemsargį. Tai koks čia Kalėdų Senelis?“, - piktinosi tėvai.

Tėvai teigia, kad tada prasidėjo problemos. Esą V. Senkovienė tuomet nusprendė perkelti kalėdinę šventę prieš pat Naujuosius metus. Tačiau nemažai vaikų šventiniu laikotarpiu darželio nelanko, tuo pačiu ir nedalyvautų šventėje. Be to, tėvai nebuvo apie pokyčius informuoti.

Tuomet esą direktorė pareiškė, jog gruodžio 18-ąją laisva diena muzikei, be kurios vaikų šventė sunkiai įsivaizduojama. Pati muzikė, kuri dalyvavo susirinkime, pareiškė, kad gruodžio 18-ąją ji dirbs ir galės vesti šventę. Visiška painiava.

Tuomet nuspręsta išsikviesti grupių auklėtojas – jos taip pat patikino, jog kalėdinė šventė buvo numatyta savaitė iki Kalėdų.

Nusileido

Išklausius darželio direktorės nuomonę painiava tampa dar didesnė – V. Senkovienė aiškina, kad gruodžio pabaigoje numatyta ne kalėdinė, o žiemos šventė.

Po ilgų diskusijų galiausiai nuspręsta, kad šventė vyks tokiu metu, kokio pageidauja tėvai. Direktorė netgi atsiprašė auklėtojų, kad nesugebėjo aiškiai suteikti informacijos. V. Senkovienė teigė, kad niekada neprotegavo Kalėdų senelių aktorių, švenčių fotografų ir panašiai, kokius kaltinimus jai metė kai kurie tėvai.

Bent Kalėdų šventės problema buvo išspręsta, tačiau maištas nenuramintas.

Problemų daugiau

Tėvai teigia, kad šiame darželyje vyrauja visiška netvarka. Tėvai skundėsi vaikų maistu, švenčių organizavimu ir panašiai. Planuojama, kad netrukus vyks darželio visuotinis susirinkimas, kuriame bus ieškoma problemų sprendimo būdų.

Kai kurie tėvai DELFI minėjo, kad nenurims, kol darželio direktorė nebus pakeista. Esą, ji turi ar turėjo įtakingų užtarėjų Kauno savivaldybėje. Pati V. Senkovienė tai DELFI paneigė.

Tiesa, direktorė neslepia, kad tam tikrų problemų darželyje yra. Tai parodo vien tai, kad į „Šilinuką“ nėra eilių, kas yra didelė retenybė Kaune. Priešingai – „Šilinukyje“ trūksta vaikų. Įstaigoje veikia 6 grupės - viena lopšelio, viena priešmokyklinio ir keturios ikimokyklinios ugdymo grupės. Lopšelį - darželį „Šilinukas“ šiuo metu lanko 115 vaikų.

„Kai kur mums reikia pasitempti“, - sako V. Senkovienė.

Tačiau direktorė tikina, kad tėvų teiginiai, jog darželyje trūksta vaikų nėra teisingi. V. Senkovienės teigimu, šiuo metu visos 115 vietų yra užimtos, o eilėje patekti į darželį laukia 6 vaikai.