„Įėjęs į kambarį pamaniau, kad atsidūriau statybų aikštelėje. Lovos buvo sustatytos ne normaliai, o viduryje kambario, jų viduje – taburetės. Visur dulkės, purvina taip, kad baisu net daiktus buvo kažkur padėti. Šaldytuvas, stalas – taip pat buvo viduryje kambario. Duše dar nebuvo net dušo galvutės, nebuvo galima praustis. Nėra ir palangių, vietoje jų – plytos. Girdėjau, kad ir kiti kambariuose rado statybose naudojamų atributų“, – pasakojo vaikinas.

Anot jo, apie tokią tvarką bendrabučiuose jis nebuvo perspėtas. Priešingai – buvo giriamasi, kad kambariai atrodys labai gražiai, nes ką tik buvo daryta jų renovacija.

„Bendrabutyje gyvenau ir praėjusiais metais, tad galiu palyginti, kas pasikeitė. Naujas tik liftas, bet kol kas jis dar neveikia, juo naudotis negalima. Baisu buvo žiūrėti, kaip žmonės nešėsi savo daiktus į 11, 12 aukštus“, – stebėjosi vaikinas.

Jis tikina norėjęs ir šiemet grįžti į tą patį kambarį, kur gyveno praėjusiais metais, tačiau to daryti neleidžia universiteto administracija.

„Kasmet mes net nežinome, ar gausime bendrabutį, ką jau kalbėti, kad įleistų į tuos pačius kambarius. Nežinau, kodėl taip yra. Atrodo, kad niekam nerūpime, nes ir dabar bendrabučio administracija nieko neaiškina, valytojos kambarių netvarko, viską susitvarkyti teko patiems. Užtruko dvi dienas“, – pasakojo Vilius.

Remontai dar užsitęs

Savo ruožtu MRU atstovas Kęstutis Saldžiūnas patikino, kad studentų patiriami nesklandumai – laikini ir už juos atsiprašė

„MRU siekiama sudaryti kuo patogesnes sąlygas studijuoti ir gyventi, todėl nuolat rūpinamasi studentų bendrabučiais, kurie čia vadinami Studentų namais. Kasmet atliekamas dalinis remontas. Patvirtinus Europos paramos programos „JESSICA“ projektą, MRU 2015 m. vykdomi Studentų namų (Didlaukio g. 57) atnaujinimo (modernizavimo) darbai. Jų metų apšiltinamos sienos, stogas, keičiami visi langai, pirmo aukšto durys ir liftai.

Projektas vykdomas nuo balandžio 1 d., darbai pagal sutartį turi būti baigti spalio 31 d. Visi remonto darbai buvo orientuoti į šiltąjį metų periodą, kad Studentų namų gyventojai patirtų kuo mažiau nesklandumų. Deja, tokio masto remontas (darbų kaina – 1 ml. 130 tūkst. eurų) netelpa į vasaros atostogų metą.

Renkantis alternatyvą – renovacijos metu neleisti studentams gyventi Studentų namuose prasidėjus mokslo metams ar prašyti pakentėti nepatogumus, pasirinktas pastarasis variantas. Žinoma, studentai visada gali laikinai apsigyventi kitur, jiems bus suteikta galimybė po remonto grįžti į savo vietas“, – aiškino jis.

Prašo kantrybės

Anot K. Saldžiūno, planuojama, kad įgyvendinus šį „JESSICA“ projektą, universitetas sutaupys apie 30 proc. šilumos energijos, tai yra, žymiai sumažės bendrabučio šildymo išlaidos. Šios sutaupytos lėšos bus skiriamos studentų gerbūviui.

„Bet kokiu atveju, atsiprašome studentų dėl galimų nepatogumų, kurie gali pasitaikyti remontuojant pastatą. Prašome kantrybės, netrukus gyvenimo sąlygos MRU Studentų namuose tik pagerės, šaltąjį metų periodą bus šilčiau, patogiau naudotis sandariais langais, moderniais liftais, pagerės ir pastato estetinis vaizdas.

Visi Studentų namų modernizavimo darbai vykdomi laiku, tikimės, kad jie bus atlikti net greičiau, nei numatyta sutartyje. Šiuo metu visi vidaus darbai jau yra baigti.

Planuojama, kad vienu pastate esančiu liftu jau bus galima naudotis nuo rugsėjo 10 d., o antruoju – nuo rugsėjo 30 d.“, – informavo jis.

Darbai vykdomi ir dar viename bendrabutyje

K. Saldžiūno teigimu, pagal tą pačią Europos paramos programos projektą „JESSICA“, šiuo metu yra atnaujinamas ir kiti MRU Studentų namai, esantys Didlaukio g. 87. Ten darbai taip pat vykdomi nuo balandžio 1 d. ir pagal sutartį turėtų būti baigti spalio 31 d.

MRU priklauso dar Studentų namai Vilniuje Valakupių g. 5 ir Kaune – Maironio g. 29.

MRU Studentų namuose viso yra 1445 vietos. Vilniuje visi norintys juose gyventi studentai aprūpinti vietomis.

Kainos renovuojamuose Didlaukio g. dviviečiuose kambariuose 70 Eur, triviečiuose – 55 Eur
Valakupiuose – dviviečiame – 65 Eur., triviečiuose – 50 Eur.