Prasidėjus naujiesiems mokslo metams, Švietimo ir mokslo ministerija sumanė, rodos, gerą dalyką - įsteigė nemokamą informacijos telefoną 8 800 10118.

Juo esą visais mokyklų gyvenimo klausimais gali skambinti mokiniai, jų tėvai ir mokytojai.

Tačiau sulaukti pagalbos - ne taip paprasta.

Vakar paskambinus nurodytu telefonu ir pasiteiravus, ar mokykloje galimos kokios nors rinkliavos, malonus merginos balsas patarė skambinti vietos Švietimo skyriui.

Po kiek laiko kitai žurnalistei paskambinus ir paklausus, už kelias vaiko mokyklos nelankymo dienas užtenka tėvų parašyto paaiškinimo, vėl sulaukta patarimo skambinti į Švietimo skyrių.

Trečia žurnalistė nurodytu telefonu pasmalsavo, kokių žygių reikėtų imtis dirbančiam studentui dėl laisvo paskaitų grafiko.

Vėlgi sulaukta malonaus patarimo pačiai skambinti į universitetą arba į Švietimo ir mokslo ministeriją.

„Taip tikrai neturėjo būti. Jei operatoriai negalėjo atsakyti į užduotus klausimus, jie turėjo sujungti su ministerijos, švietimo skyrių atstovais arba patarpininkauti dėl atsakymo elektroniniu paštu“, - vakar stebėjosi Švietimo ir mokslo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė.

Pasak jos, šį nemokamą skambintojams ir ministerijai projektą įgyvendina TEO LT. Į iš visos šalies skambinančių žmonių klausimus stengiasi atsakyti keliolika operatorių.

„Tačiau jie yra pasirengę konsultuoti tik pačiais paprasčiausiais klausimais. Esant sudėtingesnei problemai, operatoriai atlieka tarpininko funkciją ir privalo sujungti su ministerijos arba švietimo skyrių specialistais“, - tikino N.Barauskienė.

Nemokamas švietimo informacijos telefonas veiks iki spalio 20 dienos.

Juo taip pat galima pranešti apie mokyklos nelankančius vaikus.