„Reaguojant į bankui „Snoras“ keliamą bankroto bylą, turime spręsti 720 studentų sudariusių sutartį dėl lengvatinių valstybės remiamų paskolų šiame banke klausimą. Pakoreguota Vyriausybės tvarka leis šiems studentams sudaryti naujas sutartis su kitomis kredito įstaigomis, kurios yra atrinktos vienerių metų laikotarpiui Finansų ministerijos ir iki metų pabaigos gauti neišmokėtas paskolų dalis kituose bankuose susimokėti savo studijų įmokoms arba pragyvenimo išlaidoms“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Anksčiau šią savaitę ūkio ministras Rimantas Žylius teigė, kad turtą už paskolą bankrutuojančiam bankui „Snoras“ įkeitęs verslas jau gali kreiptis į „Invegą“ dėl sutarčių refinansavimo.

„Jau suderinome su Lietuvos banku ir „Snoro“ laikinuoju administratoriumi, kad įmonės, kurios yra įkeitusios turtą ir negavusios paskolos, arba gavusios dalinę paskolą, ar turi visą paskolą, jau gali kreiptis dėl refinansavimo. Tam rekomenduotume pirmiausia kreiptis į „Invega“ ir pasikonsultuoti dėl konkrečios procedūros. Tada reikės pasikalbėti su kitais bankais, kurie sutiktų refinansuoti paskolą ir, sutarus su kitu banku, „Snoras“ išduos leidimą antriniam įkeitimui ir tokiu būdu paskola galės pereiti į kitą banką“, - pirmadienį žurnalistams sakė ministras R. Žylius.

Penktas pagal turtą bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas lapkričio 16-ąją.

Maždaug po savaitės, laikinajam administratoriui aptikus daugiau nei 3 mlrd. litų lėšų trūkumą, buvo paskelbta apie inicijuojamą banko bankrotą.
Buvę banko akcininkai Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas paskelbti įtariamaisiais, jie buvo sulaikyti ir paleisti už užstatą Londone. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių.