Su šiuolaikinėmis technologijomis, kurios naudojamos profesiniame mokyme, mokiniai galės susipažinti penkiuose miestuose: pirmadienį – Vilniuje, antradienį – Alytuje, trečiadienį – Kaune, ketvirtadienį – Panevėžyje ir penktadienį – Šiauliuose, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

„Apsilankę technologijų mokykloje ant ratų jauni žmonės iš arti susipažins su pažangiu profesiniu mokymu Lietuvoje. Svarbu, kad mokiniams ir suaugusiems, norintiems įgyti darbo rinkoje paklausią profesiją, netrūktų informacijos apie visas profesinio mokymo teikiamas galimybes“, – sakė laikinoji švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Keliaujančioje mokykloje vyks interaktyvios pamokos, per kurias 8-12 klasių mokiniai išbandys 3D spausdintuvus, robotus, kompiuterizuotas stakles, krumpliaračių stendą, suvirinimo simuliatorius ir kitas modernias priemones. Pusvalandžio trukmės pamokose dalyvaus užsiregistravę 8-12 klasių mokiniai, autobusą aplankyti galės ir smalsūs praeiviai.

Technologijų mokykloje ant ratų apsilankę mokiniai taip pat bus kviečiami dalyvauti konkurse ir laimėti išskirtinius prizus, kuriuos įsteigė profesinės mokyklos.

Europos Komisijos iniciatyva 5-9 dienas Europoje vyksta Europos profesinių gebėjimų savaitė. Jos tikslas – parodyti profesinio mokymo inovatyvumą ir patrauklumą, paskatinti jaunimą rinktis profesinį mokymą, atskleisti savo gebėjimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)