T. Mammadovas jau antrus metus VDU studijuoja Tarptautinius ryšius.

„Kaip aš čia atsiradau? Lietuvos delegacija Azerbaidžane pristatė savo šalies universitetus, aš susidomėjau, pradėjau susirašinėti su koordinatoriais ir atvykau čia studijuoti“, - DELFI teigė T. Mammadovas.

Studentas pastebėjo, kad Lietuvoje kur kas pigiau, nei jo tėvynėje. Be to, Teymuras spėjo sužinoti, kas Lietuvoje yra antroji religija.

„Čia, palyginus su Azerbaidžanu, labai pigu, miestas mažas, bet labai daug studentų, todėl džiaugiuosi galėdamas kasdien lavinti anglų kalbą. Apskritai kauniečiai labai draugiški ir malonūs, su jais lengva užmegzti kontaktą. Ypač jei kalbama apie krepšinį. Jei pakvieti lietuvį pažaisti krepšinį, tai gali būti tikras, kad jis tikrai ateis. Neturėjau jokių incidentų susijusių su tuo, kad esu užsienietis. Bendrabutyje turėjau kambarioką lietuvį“, - pasakoja Teymuras.

Užsienietį taip pat nustebino netradicinės bendravimo formos.

„Praėjusį semestrą mūsų rektorius pakvietė visą grupę į restoraną, kur neoficialioje aplinkoje kalbėjome apie studijas prie alaus bokalo. Tokie dalykai mane labai stebina, tai yra neįprasta, tačiau man tai labai patiko. Tai suartina dėstytojus ir studentus, kuriems tai svarbu, jie drąsiau gali klausti ar papasakoti savo problemas“, - sako Teymuras.

Ne paslaptis, kad studentai po įtemptų mokslų mėgsta atsipalaiduoti. Teymuras sako, kad visada reikia jausti saiką.

„Gyvenu bendrabutyje, mano fakultetas visai šalia, nereikia važiuoti, naudotis viešuoju transportu, kuris, beje, irgi labai pigus. Taip pat maistas čia skanus ir pigus, o mieste yra daugybė barų ir klubų, o tai labai gerai studentams. Tačiau, mano manymu, svarbiausia nepersistengti su vakarėliais ir nepamiršti, kad pagrindinis tikslas čia yra studijos. Universitetas puikus, čia sukurtos visos būtiniausios  sąlygos  studentams. Manau, kad Kaunas puiki vieta studentams“, - sako T. Mammadovas.

Nuo šiol kiekvieną pirmadienį DELFI pateiks pokalbius su vis kitų šalių atstovais, gyvenčiais ar besimokančiais Kaune.