Joje galės dalyvauti 18 — 30 metų jaunuoliai.

„Šimtas žmonių iš kiekvienos šalies turės galimybę dirbti ir studijuoti kitoje šalyje“, – žurnalistams penktadienį sakė Vilniuje viešintis Naujosios Zelandijos užsienio reikalų ministras Murrayus McCully.

Ši darbo atostogaujant programa 18–30 metų Lietuvos piliečiams suteiks galimybę atostogauti iki dvylikos mėnesių Naujoje Zelandijoje, iš jų leidžiant dirbti ar studijuoti iki šešių mėnesių. Darbo atostogaujant programoje bus galima dalyvauti vieną kartą.

„Džiaugiuosi, kad jau nuo kitų metų Lietuvos jaunuoliai galės pasinaudoti darbo atostogaujant Naujojoje Zelandijoje programa“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius.

Jis taip pat pareiškė palaikąs Naujosios Zelandijos derybas su Europos Sąjunga dėl laisvosios prekybos susitarimo, nes tai, pasak ministro, užtikrintų palankesnes prekybos sąlygas Lietuvos verslui ir teiktų naudos Lietuvos vartotojams.

Naujoji Zelandija priklauso Tautų Sandraugai, kurią sudaro 53 šalys ir kurios teritorija yra panaši į buvusios Britų imperijos. Ši nedidelė Ramiajame vandenyne esanti šalis yra buvusi Britanijos kolonija, o formali jos vadovė šiuo metu yra Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II.