„Modernios technologijos – būtinos šiuolaikinės mokyklos pagalbininkės. Tačiau Vilniaus jėzuitų gimnazijoje atidaryta išmanioji klasė žymi naują etapą mokymo srityje. Tikiu, kad ne vienas šios klasės mokinys kurs idėjas mūsų visų ateičiai, – pranešime žiniasklaidai cituojamas laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas einantis Gintaras Steponavičius. – Investicija į mokyklą tai – investicija į būsimus pažangos kūrėjus. Čia įgyvendinamas projektas liudija ir apie socialiai atsakingo verslo prasmę bei naudą visuomenei“.

Išmaniojoje klasėje mokymui naudojami darbastaliai su klaviatūromis, elektroninė lenta, specialios krovimo stotys, „Galaxy Note 10.1“ planšetiniai kompiuteriai. Projekto partnerė ATEA išmaniojoje klasėje įdiegė technologinius sumanymus, moko ir konsultuoja gimnazijos mokytojus. Leidykla „Šviesa“ klasei teikia mokymo medžiagą, kuri yra pritaikoma naudoti su planšetiniais kompiuteriais. Sukurta techninė bazė pedagogams suteikia galimybę naudoti holistinius mokymo metodus, siekiant padidinti moksleivių įsitraukimą, skatinant jų susidomėjimą.

„Džiaugiamės, kad mūsų mokykloje mokosi itin gabūs mokiniai, todėl stengiamės jiems suteikti geriausias galimybes tobulėti – plėsti jų žinias ir ruošti gyvenimui už mokyklos ribų, – sakė Vilniaus jėzuitų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Jurkuvėnienė. – „Samsung“ išmaniosios klasės projektas – puiki galimybė ugdyti mūsų moksleivius panaudojant išmaniąsias technologijas.“

Ši „Samsung“ iniciatyva vykdoma visame pasaulyje, joje dalyvauja atrinktos mokyklos iš įvairių Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos šalių.

„Samsung Electronics“ inicijuotas projektas vykdomas bendradarbiaujant su informacinių technologijų sumanymų tiekėja ATEA ir turinio tiekėja leidykla „Šviesa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)