Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešė, kad dėl neformalaus ugdymo asociacijos "Abadėlė" vaikų lopšelio-darželio į ją kreipėsi vartotojas. Jis skunde teigė, kad Aukštagirio gatvėje, 18 numeriu pažymėtame name, įsikūrusiame darželyje nesilaikoma bendros higienos reikalavimų, vaikai pavalgę viduriuoja.

Tikrintojai savo ruožtu nustatė, kad maistas vaikams ruošiamas virtuvės - svetainės zonoje, kurioje vaikai ir žaidžia, taip pat kad maitinimas vykdomas be patvirtinto ir su Visuomenės sveikatos centru (VSC) suderinto valgiaraščio. Vaikų miegamasis įrengtas namo rūsyje, kuriame patikrinimo metu temperatūra tebuvo 16,4 laipsnių. Taip pat nustatyta, kad darželyje nesilaikoma higienos reikalavimų, nėra vaikams skirtų praustuvių. Maisto produktai, skirti vaikams, laikomi netinkamomis sąlygomis, neužtikrinamas saugus maisto ruošimas.

Patikrinimo metu darželyje buvo penki 1-1,5 metų amžiaus vaikai.

Patikrinime dalyvavo VMVT ir Vilniaus VSC specialistai. Atsižvelgiant į patikrinimo rezultatus ir tai, kad įstaiga veikė neturėdama būtinų veiklai VMVT ir VSC leidimų, darželio veikla sustabdyta, atsakingam asmeniui skirta 500 litų bauda.