Neseniai į mokyklą po šventinių atostogų sugrįžę Alytaus Senamiesčio pradinės mokyklos moksleiviai ir vėl turės progą pailsėti. Pirmadienį pranešta, kad dėl didelio mokytojų ir vaikų sergamumo papildomos žiemos atostogos iš vasario mėnesio perkeliamos į sausį.

Apie pasikeitusį vaikų atostogų laiką elektroniniame Tamo dienyne informuoti ir tėvai. „Papildomos atostogos skelbiamos nuo sausio 24 iki sausio 29 dienos. Atostogų perkėlimas suderintas su Mokyklos taryba ir Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriumi“, - informuoja Senamiesčio pradinės mokyklos direktorės pavaduotoja Violeta Mikalauskienė.

Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas patvirtino, kad pirmadienį buvo gautas mokyklos direktorės prašymas leisti pakeisti atostogų laiką jas perkeliant iš vasario į sausio mėnesį. Anot jo, kitose mokyklose atostogų laikas nesikeičia.

Padidėjęs sergamumas neaplenkė ir Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės. Joje, dėl padidėjusio viršutinių kvėpavimo takų ligų padidėjimo, šių metų sausio 18 dieną paskelbtas karantinas. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje gulinčius sunkius ligonius artimieji gali lankyti tik gavę gydančiojo gydytojo leidimą.