Per bendrąjį priėmimą VU pritraukė daugiausia krepšelių – čia nemokamai studijuos 2721 pirmakursis. Dar 1048 įstojo į mokamas vietas.

„Stojimo rezultatai parodė, kad esame prestižinis universitetas. Į universitetą studentų pritraukėme ne mažiau negu pernai – turint omenyje, kad universitetams skirta 1000 krepšelių mažiau negu pernai, VU surinko tą patį skaičių studentų“, – DELFI kalbėjo B. Juodka.

Pasak jo, VU pritraukė puikių studentų kontingentą. Yra studijų programų, į kurias stojo ypač gabūs studentai: paskutiniu numeriu įstojusio studento konkursinis balas 19, kai maksimalus galimas balas siekia 20.

„Mes neimame bet ko – esame nusistatę, kad į mokamas vietas nepriimsime tų, kurių konkursinis balas mažesnis negu 10 balų. Milijoną duok – jeigu neturi 10 balų, nepriimsime“, – aiškina B. Juodka.

Jis stebisi universitetais, kurie į mokamas vietas priima 2-3 balus tesurinkusius asmenis. DELFI rašė, kad, pavyzdžiui, Mykolo Romerio universitetas į mokamas vietas priima praktiškai visus norinčius.
„Jie bet ką priima. Čia yra diplomų pardavinėjimo mašina, ir visi tą žino. Jeigu priima surinkusius 2-3 balus, tai apie kokias galimybes galime kalbėti. Bet kiekvienas daro taip, kaip gali. (...) Jie krepšelių daug nesurenka, kas jiems lieka – priimti bet ką“, – kalbėjo VU rektorius.

B. Juodka įsitikinęs, kad priimant silpnus studentus, smunka studijų kokybė.

DELFI jau rašė, kad tik keletas šalies universitetų taiko minimalią priėmimo kartelę: net į mokamas vietas nepriima tų, kurių stojamasis balas nesiekia nustatytos ribos. Taip elgiasi Vilniaus, Kauno technologijos, Vytauto Didžiojo ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetai, taip pat privatus ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas bei Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla.