Kaip rašo dienraštis „Kauno diena“, B. Burgis užsimena apie naują sumanymą - kurti Kaune privačią mokyklą.

"Problema ta, kad švietimo sistema nemato ir nepripažįsta kontrastų. Reikia būgnais mušti, o visi politikai apsimeta kad viskas čia vidutiniškai gerai. Čia kaip tas nejuokingas posakis: galva ugnyje, kojos lede, bet vidutinė temperatūra normali. Žiūrėkite, mes turime olimpiadų prizininkų, turime šokėjų, dainininkų, turime menininkų, mokslininkų. O kad mes turime tų, kurie yra absoliučiai apleisti, nematome." ,- sako B. Burgis.

Primename, kad B. Burgis nusprendė pasitraukti iš Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus pareigų.

Anot B. Burgio, jo pasitraukimą iš gimnazijos nulėmė trys priežastys – garbingas amžius (šiuo metu B. Burgiui yra 64 metai – DELFI), pablogėjusi sveikata ir „tam tikras epizodas, kuris išsiskyrė iš kitų. Supratau, kad jeigu neišeisiu, paminsiu savo įsitikinimus, nubrauksiu viską, ką iki tol buvau pasiekęs“.

DELFI pavyko išsiaiškinti, kad jo įvardyta trečioji priežastis – nedrausmingų, sutartį su gimnazija pažeidusių mokinių tėvų (aplinkybės ir pavardės redakcijai yra žinomos) daroma įtaka. Sakoma, kad jie nusprendė atkeršyti gimnazijos direktoriui, tačiau į tai B. Burgis veltis nenorėjo.

Kad toks įvykis tikrai buvo užregistruotas, DELFI patvirtino ir Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas.

„Tačiau ypatingos dramos čia nereikia daryti. Gal paskutinis įvykis prie visko kažkiek ir prisidėjo, bet nemanau, kad tai buvo lemtinga. Jau metus laiko su B. Burgiu kalbėjome apie tai, kad jis ruošiasi išeiti. Manau, kad tai paspartino ne šis įvykis, bet sveikatos problemos. Jis ir taip padarė labai didelį ir prasmingą darbą“, – patikino P. Baršauskas.


Universiteto rektorius atviravo besitikintis, kad naują direktorių gimnazijai pavyks išrinkti dar šiemet. KTU gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti bus rengiamas konkursas.