Gabijos gimnazijoje iš beveik 1600 mokinių pusė lanko 1-8 klases. Jų gimnazijoje apskritai neturėtų būti.

Žvėryno gimnazijoje pradinių klasių moksleivių nėra. Tačiau apie 600 vaikų lanko 5-8 klases. Jos gimnazijoje taip pat suformuotos neteisėtai.

Formuoti neteisėtas klases abiem gimnazijoms leido savivaldybės taryba. Dėl to ją Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje apskundė teismui ir bylą laimėjo.

Kur netrukus reikės mokytis 1400 jaunesniojo ir vidurinio mokyklinio amžiaus vaikų, šiandien negali atsakyti nei pedagogai, nei valdininkai.

Vilniečio Liudviko Ragauskio dukros Žvėryno gimnazijoje lanko 5-ąją ir 7-ąją klases.

„Žvėryne nėra nė vienos pagrindinės mokyklos – tik viena pradinė. Jei Žvėryno gimnazijoje neliks 5-8 klasių, šiame rajone mokytis vaikai negalės, – kalbėjo L.Ragauskis. - Anksčiau buvo žadama sujungti Mstislavo Dobužinskio ir Lukiškių mokyklas. Jose palyginti nedaug mokinių, todėl M.Dobužinskio mokyklos patalpose galėtų mokytis Žvėryne gyvenantys moksleiviai. Bet M.Dobužinskio ir Lukiškių mokyklose dėstoma rusų kalba. Jei šios švietimo įstaigos būtų pertvarkomos, jų bendruomenė pradėtų skųstis, kad rusakalbiai skriaudžiami. Todėl savivaldybė tokių pertvarkų ir nesiėmė“.

„Taryba šios problemos apskritai nesprendžia, vis atidėlioja. Susidaro įspūdis, kad jiems tai tiesiog neįdomu“, – piktinosi L.Ragauskis.