Atsiradus galimybei vaikus į pirmą klasę užregistruoti keliais mėnesiais anksčiau, pareiškimų gauta tiek, jog jau užpildytos visos pirmokų klasės.

Populiariausios buvo didžiausių mikrorajonų, patogesnėse vietose įsikūrusios ar geresnį vardą turinčios mokymo įstaigos. Deja, ne visi norintys turės galimybę mokytis pasirinktoje įstaigoje. Kalbintų mokyklų direktoriai teigė, jog visos pirmokų klasės buvo užpildytos greičiau nei per dvi savaites.

„Gilijos“ pradinės mokyklos direktorė Aldona Kasnauskienė „Klaipėdai“ pasakojo, jog „sausio 2 d. eilėje stovėjo 20 tėvelių. Reikalui esant, prašysime, jog būtų leista surinkti ir dar vieną, septintąją, papildomą klasę". Nors vaikų trūkumu jos vadovaujama įstaiga niekuomet nesiskundė, tačiau šiemet pareiškimų sulaukta kaip niekad daug. „Galbūt būsimų pirmokėlių gimstamumo rodikliai 2007 m. buvo kiek didesni nei įprasta. Be to, įtakos turėjo ir keliais mėnesiais paankstinta priėmimo data. Buvo ir tokių tėvų, kurie prašymus pateikti norėjo dar prieš Naujuosius", – aiškino A.Kasnauskienė.

Klaipėdos "Verdenės" progimnazijos direktorė Julytė Baltrušaitenė informavo, kad visos 96 vietos, skirtos pirmokams, buvo užpildytos jau pirmąją registracijos savaitę. Paprašyta paaiškinti, kodėl šiemet buvo taip suskubta registruoti vaikus, J. Baltrušaitienė svarstė, jog tokį tėvų susidomėjimą gali lemti leidimas pasirinkti norimą mokytoją.