„Delfi“ komanda apsilankė Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijoje, kurioje šiandien dalis Lietuvos moksleivių laikė šį egzaminą.

„Turbūt tiems, kurie geriau moka matematiką, šis egzaminas turėjo pasirodyti ne toks ir sunkus, tačiau man nebuvo labai lengva. Šiaip, aišku, nebuvo jau taip, kad užduotys buvo labai blogos, palyginus su lietuvių kalbos egzaminu, tikrai geriau jaučiausi. Galbūt su šiuo egzaminu buvo sunkiausia, nes tiesiog trūko to gyvo mokytojo išaiškinimo, o su kitais dalykais buvo normaliai, nes galėjai labiau savarankiškai pasiruošti“, – teigė abiturientė.

Kiek vėliau išėjusių pora abiturientų sakė, kad tikisi surinkti bent minimalų 10 taškų kiekį, kad būtų patenkinamai išlaikytas egzaminas. Vaikinai minėjo, kad teko palikti ir daug tuščių vietų prie neišspręstų egzamino užduočių.

„Egzaminas, palyginus su praeitais metais, nebuvo sunkesnis, tačiau tikrai ir ne per daug lengvas. Pats galbūt per daug nesijaudinu, nes noriu po mokslų eiti tarnauti į kariuomenę, o laikiau, nes norėjau gauti brandos atestatą“, – kalbėjo vienas iš jų.

Kitas abiturientas sakė, kad po šių mokslo metų nori metus pailsėti, dirbti, o paskui galbūt irgi eiti tarnauti.

„Taip, palikau nemažai tų tuščių vietų ir anksčiau išėjau, o ko ten sėdėti, jeigu vis tiek nežinai, kaip spręsti? Tikiuosi surinkti bent minimalų taškų skaičių, bus, kaip bus“.

Tiems, kuriems matematikos dalykas mokykloje sekėsi geriau, nebuvo linkę peikti šių metų egzamino ir prisiminė, kad laikytas praeitų metų matematikos pakartotinės sesijos egzaminas pasirodė sunkesnis. Abiturientas Lukas papasakojo, kad ruošiasi studijuoti programavimą, tad matematikos dalykas jam mokykloje nebuvo problema.

„Taip, prisipažinsiu, matematika man visada mokykloje sekėsi. Šiame egzamine galbūt buvo sudėtingesnės paskutinės užduotys, tuščių vietų lape teko palikti“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto egzamino metu buvo ir tokių, kuriuos ištiko panikos ataka. Viena mergina sakė, kad palyginus su kitais praėjusios savaitės egzaminais, šis ją psichologiškai sugniuždė. Tačiau pasibaigus mokslo metams neplanuoja niekur stoti, todėl jeigu nepasiseks, galbūt kitais metais bandys perlaikyti, o dabar vis dar sunkiai galėjo atsigauti. Dar viena egzaminą baigusi studentė sakė, kad irgi nenori kalbėti, nes egzamino užduotys buvo sunkios ir neigiamos emocijos dar nenuslūgo.

Psichologiją norintis studijuoti abiturientas irgi nebuvo patenkintas savo parodytomis žiniomis. „Matematikos man reikia, ruošiausi daugiau kitoms užduotims, o gavome spręsti daug geometrijos užduočių, bijau, kad tai galėjo pakišti koją“.

Egzaminų sesija prasidėjo vėliau nei įprasta

Pagrindinės sesijos valstybiniai brandos egzaminai prasidėjo 2020 m. birželio 22 d. ir vyks iki liepos 21 d.
Pakartotinės sesijos egzaminai vyks nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d.

Pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai bus skelbiami iki rugpjūčio 5 d.

Didžiajai daliai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusių mokinių brandos atestatus mokyklos galėtų pradėti teikti rugpjūčio 7 d.

Apeliacijų ir pakartotinės sesijos rezultatai bus paskelbti iki rugpjūčio 17 d.

l

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)