„Ministerijos patvirtintas mokslo metų ilginimas sukėlė daug diskusijų ir prieštaringų nuomonių. Švietimo profesinės sąjungos, dalis pedagogų, tėvų, mokinių nepritarė ilgesniems mokslo metams. Ir tai natūralu: juk sprendimas buvo priimtas neapgalvotai, jis nebuvo aptartas su švietimo bendruomene, nepasirengta jo įgyvendinimui. Neužtenka pasakyti, kad nuo kitų metų reikės mokytis ilgiau: būtina numatyti, ką papildomas mokslo dienas veiks mokiniai, kuo mokytojai juos užims. Nesukurti jokie instrumentai ugdymo planui įgyvendinti. Galbūt reikia numatyti ir materialinius išteklius", - sakė ministrė.

A. Pitrėnienė tai pat pabrėžė, kad visiškai nediskutuotas klausimas dėl brandos egzaminų sesijos, kuri, pailginus mokslo metus, trukdytų ugdymo procesui mokyklose.

„Per penkias darbo dienas susipažinsiu tiek su pasisakančiųjų už ilgesnius mokslo metus, tiek tam prieštaraujančiųjų argumentais ir priimsiu sprendimą - ar koreguoti mokslo metų trukmę, ar tiesiog atšaukti mokslo metų ilginimą. Savo nuomonę prašysiu išsakyti švietimo bendruomenę", - sako A. Pitrėnienė.

Mokslo metų trukmės klausimas bus keliams ir ketvirtadienio popietę vyksiančiame ministrės ir mokinių organizacijų atstovų susitikime.

Gegužės pradžioje patvirtintuose Bendrojo ugdymo planuose buvo numatyta keliomis dienomis pavėlinti mokslo metų pabaigą. Numatyta, kad ateinančiais mokslo metais 1-4 kl. mokiniai mokytųsi iki birželio 3 d. (dabar iki gegužės 31 d.), 5-11 kl. mokiniai mokytųsi iki birželio 10 d. (dabar - iki birželio 5 d.). 2017 m. pradinukai mokyklą lankytų iki birželio 9 d., 5-11 kl. mokiniai - iki birželio 16 d.