Tyrimas pradėtas remiantis gauta informacija, kad 2009 metais viešajai įstaigai „Autokrosas“ Vilniuje registruotos bendrovės UAB „Genstata“ ir UAB „Pireka“ pervedė 800 tūkst. litų paramą sporto klubo veiklai vykdyti.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Telšių apskrities skyriaus pareigūnai, atlikdami VšĮ „Autokrosas“, vadovaujamos žinomo Lietuvoje autoralio lenktynininko E. S., patikrinimą dėl gautos paramos panaudojimo teisėtumo, nustatė, kad visus gautus kaip paramą pinigus iš banko sąskaitos išgrynino pats klubo prezidentas.

Iš pareigūnams pateiktų klubo gautos paramos panaudojimo dokumentų nustatyta, kad dalį pinigų – 395 tūkst. litų – E. S. atidavė Prancūzijoje gyvenančiam asmeniui R. D., nurodydamas asmens paso, kuris buvo pavogtas dar 2005 metais, duomenis. Kitai paramos daliai E. S. pateikė, kaip įtariama, suklastotus 2002 metais pagaminto sportinio automobilio „VW Polo“ įsigijimo už 100 000 eurų dokumentus. Pagal oficialų gamintojo katalogą naujas tokio tipo brangiausios komplektacijos automobilis kainuoja apie 17 000 eurų.

Už šiuos nusikaltimus Baudžiamajame kodekse numatyta nuo 6 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.