Prokuratūra informuoja, kad Panevėžio apygardos teismas patvirtino prokurorų kaltinimus K. Ž. dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis ir kritiškai vertino teisiamojo parodymus apie tai, kad nužudytos moters lavonas prie jo buto durų pateko jam nežinomu būdu.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jelenos Sabaliauskienės teigimu, šioje byloje surinkti duomenys ir specialistų išvados padėjo įrodyti, kad negailestingai smurtavęs prieš nukentėjusiąją, vyras įvykdė labai sunkų nusikaltimą ir yra moters mirties kaltininkas.

Atsakomybės siekusio išvengti kaltinamojo parodymai buvo paneigti byloje surinktais ir teisiamajame posėdyje kruopščiai ištirtais įrodymais.

Pasak valstybės kaltintojos, tam, kad būtų paneigtos mirties kaltininko keliamos versijos, į teismą buvo kviečiamas teismo medicinos specialistas, įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai, parodymus davė ir ikiteisminį tyrimą atlikusi tyrėja.

Panevėžio apskrities VPK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, prieš dvejus metus viename Panevėžio miesto bute nuo alkoholio apsvaigęs K. Ž. dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio žiauriai sumušė į namus pasikviestą viešnią ir ją kankino.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė kankindamas ar kitaip itin žiauriai, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos.