Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, sostinės Pelesos gatvėje gyvenantį 21 metų romą, kuris draugų tarpe žinomas Zoltiko pravarde, pripažinęs kaltu dėl nepilnametės išžaginimo ir seksualinio prievartavimo.

Neviešuose posėdžiuose baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Arūnas Kisielius nutarė, kad prieš tai jau tris kartus teistas (kartą dėl taip pat panaudotos seksualinės prievartos) Vytas Stankevičius už grotų privalės praleisti 6 metus.

Be to, teismas nutarė, kad nuteistasis nukentėjusiajai privalės sumokėti 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendį ramiai išklausęs V. Stankevičius nesakė, ar su juo sutinka, ar jo neskųs apeliacine tvarka.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar praėjusių metų gegužės 21-ąją V. Stankevičius su viena dvylikamete mergaite važinėjosi automobiliu po Vilnių. Kai ši pareiškė, kad nori atlikti gamtinius reikalus, vyras pasiūlė nuvažiuoti į butą Pelesos g., kur gyvena, ir pasinaudoti tualetu.

Nieko blogo neįtardama mažametė sutiko su bičiulio pasiūlymu, tačiau pasinaudojusi tualetu patyrė prievartą – vyras ją ne tik išžagino, bet ir seksualiai prievartavo, lytinį aktą atlikęs analiniu būdu.

Apie patirtą prievartą mažametė pasiskundė savo tėvams, šie kreipėsi pagalbos į policiją. V. Stankevičius buvo sulaikytas ne iš karto – pareigūnams vyrą pavyko sučiupti tik birželio 6-ąją.

V. Stankevičiui buvo pateikti kaltinimai dėl to, kad jis seksualinę prievartą panaudojo prieš mažametę, tačiau vyras tikino nežinojęs, jog ji yra tokia jauna. Be to, jis bandė įrodyti, kad nukentėjusioji sutiko su juo turėti intymių santykių, tačiau dvylikametė tai kategoriškai paneigė.