Įtariama, kad šių metų balandžio mėnesio pradžioje sutuoktinių namuose kilo konfliktas. Jo metu, įtariama, kaltinamasis, panaudodamas virtuvinį peilį mažametės dukros akivaizdoje, itin žiauriai smurtavo prieš žmoną. Tik kaimynų dėka, kurie išgirdę triukšmą, iškvietė policijos pareigūnus, moteris išgyveno ir buvo laiku nugabenta į gydymo įstaigą, praneša Generalinė prokuratūra.

Apklausiamas įtariamuoju, kaltinamasis prisipažino, kad smurtavo prieš moterį, tačiau paaiškino neplanavęs jos nužudyti. Jo teigimu, žmonai pasakius, kad vyrą palieka ir su juo nebegyvens – neteko savikontrolės ir griebė peilį.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virginijus Sokolovas.

Pasikėsinimas nužudyti, kai nusikaltimas nebaigtas ne nuo kaltinamojo priklausančių aplinkybių, yra prilyginamas baigtam. Vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.