Vladimirą Devinčiukovą ir Eduardą Panovą iš keršto žiauriai nužudęs 41-erių metų S.Tatarelis 10 metų bus įkalintas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, dar 10 metų jis praleis pataisos namuose.

Paskelbus nuosprendį, S.Tatarelis elgėsi įžūliai, keikė prokurorus bei teisėjus, tvirtino esąs nekaltas ir teigė teismo nuosprendį apskųsiąs.

Kartu su S.Tatareliu pirmadienį nuteisti ir kartu su juo chuliganiškus išpuolius prieš V.Devinčiukovą bei E.Panovą surengę 5 visaginiečiai.

Tadeušui Reginskiui ir Viačeslavui Kovalenkai teismas skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmes, jas atidedant. Sergejus Igumnovas ir Igoris Zujevas nuteisti pusantrų metų laisvės atėmimo bausmėmis, jas atidedant. Edmundas Ragozinas gavo vienerių metų ir 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant.

Nusikaltime dalyvavę Rusijos piliečiai Aleksandras bei Vasilijus Muškovai yra pasislėpę nuo teisėsaugos ir ieškomi.

Kaip BNS sakė kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuroras Remigijus Matevičius, visaginiečiai nuteisti už viešosios tvarkos pažeidimą.

Nustatyta, kad 2001 metų rugsėjį V.Kovalenka, A.Muškovas ir S.Igumnovas dalyvavo sumušant E.Panovą, o S.Tatarelis 26-erių metų jaunuolį nužudė suduodamas jam 38 smūgius peiliu. Nužudęs E.Panovą, S.Tatarelis išniekino jo kūną - perrėžė pilvą ir prikimšo žolės.

Pareigūnai išsiaiškino, kad gerai teisėsaugai žinomas E.Panovas buvo nužudytas keršijant už tai, kad dažnai vaišindavosi Visagino restoranuose ir neapmokėdavo sąskaitų.

Ne kartą už įvairius nusikaltimus teistas V.Devinčiukovas buvo nužudytas praėjusių metų balandžio 13-osios naktį Visagine. Peiliu subadyto vyro kūnas aptiktas Sedulinos alėjos namo laiptinėje.

Prokuroro R.Matevičiaus teigimu, konflikte su V.Devinčiukovu dalyvavo ir jį sumušė broliai Muškovai, T.Reginkis, S.Igumnovas, I.Zujevas ir E.Ragozinas. Vilniečiui buvo suduoti net 55 smūgiai kumščiais ir kojomis, 7 smūgius sudavė S.Tatarelis peiliu.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad V.Devinčiukovas buvo nužudytas, nes su S.Tatareliu nepasidalijo įtakos zonomis Visagine.