Tai paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus baudžiamąją bylą, kurioje sostinės verslininkas Dovydas Urvakis pripažintas kaltu ne tik dėl jaunos merginos seksualinio prievartavimo, bet ir išžaginimo Vilniaus viešbutyje.

Baudžiamąją bylą neviešuose posėdžiuose išnagrinėjęs teismas nutarė, kad 36 metų D. Urvakis už grotų privalės praleisti 2 metus. Tiesa, kol nuosprendis neįsiteisėjo, nuteistasis paliktas laisvėje.

Ne vienai bendrovei vadovavęs D. Urvakis taip pat įpareigotas nukentėjusiajai sumokėti 4 tūkst. litų žalos atlyginimą.

Nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisminio nagrinėjimo metu D. Urvakis nepripažino jam pateiktų kaltinimų ir aiškino, jog nukentėjusiąja pripažinta mergina nei buvo prievartaujama, nei žaginama – esą jis su ja tik ramiai šnekučiavosi ir gurkšnojo vyną.

Baudžiamąją bylą teismui perdavę prokurorai kaltinamajame akte buvo nurodę, kad dar praėjusių metų vasario 16-osios rytą, D. Urvakis ir viena mergina apsistojo sostinės viešbutyje „Park Inn“.

Nukentėjusioji pareigūnams teigė, kad verslininkas ją iš viešbučio kambario nutempė į vonią, kur vertė ją patenkinti oraliniu būdu, o kai nepavyko, partempė atgal į kambarį ir čia išžagino.

Seksualinę prievartą patyrusi mergina tikino, kad vyras prieš ją panaudojo fizinę ir psichinę prievartą.

Apie nusikaltimą nukentėjusioji oficialiu pareiškimu policijai pranešė ne iš karto – kreipėsi tik po keturių dienų.

Bent taip DELFI teigė D. Urvakis, pažymėjęs, jog apie vidurdienį, kai jis su nukentėjusiąja išėjo iš viešbučio, mergina jam nereiškė jokių pretenzijų ir kartu nuvyko papietauti į kinų restoraną.

Kartu su verslininku ir mergina į restoraną vyko ir sostinės policijos pareigūnė – nukentėjusiosios draugė. Ji merginos laukė prie viešbučio – nukentėjusioji jai iš kambario parašė SMS žinutę ir prašė kuo skubiau atvykti.

D. Urvakis tikino, kad kinų restorane nukentėjusioji ir policijos pareigūnė esą pareikalavo atlyginti žalą – nurodė, kad šis turi sumokėti 50 tūkst. Lt arba kitaip apie išžaginimą bus pranešta policijai. Verslininkas neslėpė, kad sutiko pasirašyti skolos vekselį, tačiau esą po to kreipėsi į policiją dėl turto prievartavimo. „Čia tokia merginos taktika – pasirenka turtingą žmogų ir reikalauja pinigų“, – aiškino vyras.

Dėl galimo turto prievartavimo buvo pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu yra sustabdytas (buvo laukiama, kuo baigsis išžaginimo byla).

D. Urvakis sakė, kad jau buvo su pareigūnais sutaręs sumokėti pinigus, tačiau esą kažkaip netikėtai nutekėjo informacija apie slapta sankcionuotą jo ir nukentėjusiosios pokalbių pasiklausymą, todėl pinigai esą taip ir nebuvo sumokėti. Jis taip pat neigė, kad prieš merginą smurtavo ar turėjo seksualinių santykių – esą jie tik kalbėjosi ir gėrė vyną.

D. Urvakis taip pat prisipažino, kad su nukentėjusiąja tą naktį susipažino rusiškos muzikos naktiniame klube, o vėliau ji esą jam pasiūlė kartu vykti į viešbutį maloniai praleisti laiką.

Tuo metu nukentėjusioji nebuvo linkusi DELFI atskleisti, kas dėjosi sostinės viešbutyje ir po to, kai ji su savo drauge vyko į kinų restoraną. „Nieko nekalbėsiu“, – tepasakė ji.

Teismui išnagrinėjus baudžiamąją bylą taip pat paaiškėjo, kad D. Urvakis dar 2003 m. JAV Ajovos valstijoje buvo teistas dėl užpuolimo su ketinimu seksualiai išnaudoti, neteisėto laisvės atėmimo, priekabiavimo bei vairuotojo pažymėjimo klastojimo.