Pareigūnų žiniomis, sprogimas apie 18 val. 30 min. įvyko Laisvės g. esančio namo rūsyje. Šiame name gyvena Romaldas Sukarevičius - vietos gyventojų puikiai žinomas sprogmenų kūrėjas.

Policijos žiniomis, R. Sukarevičius greičiausiai gamino ar tobulino sprogmenis kai įvyko nelaimė, tačiau tik po tyrimo bus aišku, kas tiksliai buvo vyro rankose tą akimirką. Vyras gaudavo užsakymų ir iš medžiotojų, neatmetama, kad galėjo gaminti sprogmenis bebrų užtvankos griovimui.

Pareigūnams nepavyko išsamiai pasikalbėti su sunkiai nukentėjusio vyro sutuoktine. Moteris patyrė šoką, ji labai sukrėsta įvykusios nelaimės.

Namo šeimininkas dėl abiejų plaštakų amputacijų, akies ir vidaus organų daugybinių sužalojimų, be sąmonės, buvo pristatytas į Vilniaus ligoninę.

Vietos gyventojai vyrą vadino sprogdintoju. Vyrui teko ne kartą sprogdinti nebenaudojamus objektus, mat taip griauti kai kuriuos jų tiesiog pigiau.

R. Sukarevičius mokslus baigė Kauno politechnikos institute, vėliau, jau dirbdamas Biržų autotransporto įmonės eksploatacijos skyriaus viršininku, jis jau domėjosi sprogmenų gamyba, tačiau apie tai viešai kalbėti neskubėjo.

Tik Lietuvai atgavus nepriklausomybę, 1994 metais R. Sukarevičius kreipėsi į tuometį Prezidentą Algirdą Brazauską, ir raštu išdėstė naudą Lietuvai, jei būtų pradėti naudoti sprogmenys tam tikruose darbuose. Tačiau jo idėjos iš karto susižavėjimo valstybės vadovams nesukėlė.

Visgi, jau gerokai vėliau, lietuviškų sprogmenų kūrėjas sulaukė pripažinimo.

Jis bendravo su įmone "Detona", kuri gamino jo sukurtus sprogmenis.

Įmonės vadovas Jonas Trukšnys sakė, kad tai žingeidus, padorus ir sąžiningas, jie maloniai bendravo dar nelaimės dieną. Anot J. Trukšnio, su R. Sukarevičiumi jie gana dažnai susimatydavo ir kalbėdavo apie jo pomėgį bei kaip dar būtų galima patobulinti jau sukurtą gaminį. Tačiau ką jis gamina šiuo metu, J. Trukšnys sakė nežinojęs.