Vyras patikino, kad daugiau aukoti nebereikia ir sako, kad nenori naudotis žmonių gerumu, lėšų gydymui jau pakanka.

Pagalbos prašymą jo brolis su sutuoktine išplatino mažiau nei prieš parą. Merginai stiprybės linkėję žmonės aktyviai dalijosi pagalbos prašymu ir neliko abejingi. Mažiau nei per parą vyras sako gavęs išties nemažai aukų, tad dėkoja žmonėms ir prašo nebesiųsti finansinės paramos.

Paauglės mokyklos direktorė kiek anksčiau DELFI sakė, kad tiek mokiniai, tiek jų tėvai noriai prisidėjo prie paramos, nes merginos tėtis nėra turtingas, tačiau į nelaimę patekusią dukrą lanko kasdien. Vyrui tenka pas dukterį važinėti pirmyn ir atgal po kelis šimtus kilometrų, tačiau jis kiek tik gali būna su dukra.

DELFI primena, gegužės 26 d., sekmadienį, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Įvykio vietoje buvo sulaikytas įtariamasis, jis taip pat nepilnametis. Vaikinui policijos pareigūnai nustatė 1,12 prom. girtumą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal 149 Baudžiamojo kodekso straipsnio 3 dalį.

„Jaunuolis buvo apklaustas ir paleistas. Jis nesuimtas, tačiau pasikirta kita kardomoji priemonė. Po apklausos jam pareikšti įtarimai pasikėsinimu išžaginti“, – DELFI sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Jei įtarimai bus įrodyti, įstatymai numato, kad tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.