Nužudyto vyro kūnas Vilniuje, P. Vileišio gatvėje, upės pakrantėje, rastas kovo 16-osios rytą. Sostinės policijos pareigūnai, sulaukę skambučio, tuoj pat ėmė sekti karštais nužudymo pėdsakais.

Pirminiais duomenimis, prie Neries numestam vyrui smogta į galvą ir kūną gausybę kartų. Pagal sužalojimus matyti, kad žmogus žiauriai sumuštas, įtariama, kad ne kartą smogta ir peiliu, ir plaktuku ar panašiu įrankiu.

Nors sekmadienį ryte gausiai snigo ir kūną atnešusiųjų pėdsakų nebuvo matyti, vis dėlto Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sugebėjo rasti įtariamųjų pėdsakus. Jie vedė į netoliese esančius namus.

Įtariama, kad žmogus buvo nužudytas bute, girtaujant kilus konfliktui.

Įtariamieji bandė atsikratyti kūnu. Pirminiais tyrimo duomenimis, E. M. (gim. 1968 m.) ir E. G. (gim. 1992 m.), nužudytąjį suvyniojo į paklodę ir nunešė prie upės. Įtariama, kad sugėrovai norėjo kūną išmesti į Nerį, tačiau nepavykus to padaryti, jį tiesiog paliko ant kranto ir sugrįžo į nužudymo vietą.

Čia juos sekmadienį, maždaug po poros valandų nuo nužudymo tyrimo pradžios, ir sulaikė Vilniaus Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Antradienį ryte abu įtariamieji atvežti į Vilniaus apylinkės teismą.

Kelias valandas prokuroro Liutauro Rudzevičiaus pateiktą medžiagą nagrinėjęs teismas tenkino suėmimo prašymą. Duomenų užteko, kad E. M. ir E. G. būtų suimti maksimaliam laikui – trim mėnesiams.