Taip, smurtavau ir padariau negerai“, - labai graudžiu balsu teisme kalbėjo A. Kalasiūnas.

Kaunietis už savo žvėriškus veiksmus netrukus išgirs Kauno apygardos teismo verdiktą, o prokurorai siūlo itin griežtą bausmę – A. Kalasiūną už grotų siūloma tupdyti 12,5 metų.

A. Kalasiūnui pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti kankinant ar kitaip žiauriai, plėšimo, neteisėto laisvės atėmimo, neteisėto poveikio elektroniniais duomenimis.

A. Kalasiūnas itin žiaurių kankinimo būdų ėmėsi įtaręs, kad jo vos dvidešimtmetį perkopusi draugė, jo manymu, per daug draugiškai bendrauja su kitais vyrais. Pora artimus santykius palaikė apie pusantrų metų.

Bylos duomenimis, 2014 metų liepą Kaune, A. Kalasiūnas savo automobiliu užblokavo merginai išvažiavimą iš kiemo, ištempė iš jos automobilio, sudavė smūgius ir suradęs merginos telefoną, jį pasisavino. Patekęs į internetinį tinklalapį, ištrynė asmeninėje anketoje buvusius duomenis.

Po kelių dienų, vyras tą pačią merginą pagriebė išlipančią iš kito asmens mašinos, jėga stūmė į savo automobilį, prieš merginą vartojo fizinį smurtą, stūmė merginą iš važiuojančio automobilio, smūgiavo jai automobilio durelėmis, atsuktuvo smaigaliu kelis kartus rėžė per kaklą, išstūmė iš važiuojančio automobilio.

Parvilkęs bagažinės dangčiu merginai trankė per galvą, kaklą visą laiką šaukdamas, kad ją užmuš. Kartu su A. Kalasiūnu šio epizodo metu buvo jo draugas su mergina. Pamačiusi neregėtą žiaurumą porelė pasišalino ir apie įvykį pranešė policijai.

Beje, A. Kalasiūnas jau nuteistas už tai, kad 2013 metų balandžio 1-osios naktį suniokojo Kauno Žurnalistų namus. Už tai A. Kalasiūnas atsipirko laisvės apribojimu.

Dabar A. Kalasiūnui gresia kur kas didesni nemalonumai – prokuroras Darius Jakutis siūlo kaunietį įkalinti 12 su puse metų bei priteisti nukentėjusiai merginai apie 30 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Pirmadienį teisme A. Kalasiūnas tarė paskutinį žodį. Teismas buvo graudinamas tradiciniais žodžiais.

„Atsiprašau tiek teismo, tiek visų proceso dalyvių, kad visa tai tiek ilgai užtruko. Aš negaliu pasirinkti savo savijautos, nei laikymo sąlygų. Atsiprašau ir už visas netinkamas replikas. Sunku sukovoti su savo charakteriu, tačiau niekada negalėčiau žmogaus žudyti, kad ir koks supykęs būčiau. Prašau atskirti konfliktą nuo kėsinimosi žudyti. Aš tikrai nesu toks žmogus, kuris galėtų žudyti. Ką per visą šį laiką patyriau... Tai buvo tamsiausias gyvenimo periodas. Man dar dabar sunku suvokti, kaip aš galiu tiek laiko būti tokioje situacijoje. Kalbu ne dėl to, kad vengčiau bausmės – aš pats ten buvau ir žinau, kaip viskas buvo“, - aiškino kaunietis.

A. Kalasiūnas taip pat skundėsi pašlijusia sveikata.

„Labai prašau gerbiamo teismo, labai nuoširdžiai prašau bylą išanalizuoti visą. Galvoju atsinešiu pundą popierių ir cituosiu, tačiau nusprendžiau to nedaryti. Aš negaliu apsakyti savo sveikatos. Šiandien dar gavau atsakymą iš klinikų, kad jie negali man pateikti dokumentų. Tačiau man užėjo priepuoliai skaitant bylą. Net negaliu pasakyti – net ne nervai, ne pyktis, aš matau, kad žmonės sako netiesą. Skaitant bylą dukart ištiko priepuoliai, vežė į klinikas“, - kalbėjo A. Kalasiūnas.

Tarp eilučių A. Kalasiūnas vis užsimindavo, kad į įvykį buvo įsivėlę ir daugiau žmonių, tačiau kalbas baigdavo taip nieko konkretaus ir nepasakydamas. Kaunietis dar kartą pabrėžė, kad neketino merginos žudyti.

„Jei aš būčiau norėjęs išmesti ją iš mašinos, kas man trukdė tai padaryti? Kas? Gerbiamas teisme, kiek moteris gali priešintis? Pusantros minutės? Dvi? Nebuvo siekiama jos išmesti iš mašinos“, - kalbėjo A. Kalasiūnas.

Nors vyrui gresia ilgi nelaisvės metai, jis teisme teigė, kad jau rado darbo vietą vienoje iš Kauno transporto įmonių.

Teismas verdiktą skelbs lapkričio 18-ąją.