J. Vaitekėno 35 metų bendras Vaidas Diškevičius atsipirko lygtine laisvės atėmimo bausme – jam skirti 8 mėnesiai nelaisvės bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams.
 

 
Nuo vilko ant meškos
 
26  metų Genoefa Podlipskienė paliko savo vyrą ir su keturiais sūnumis persikėlė į Alytų, kur apsigyveno su J. Vaitekėnu.
Neva vaikų tėvas smurtavo, todėl mergina ieškojo išeities. Paaiškėjo, kad J. Vaitekėnas buvo bene blogiausias pasirinkimas.
 
Pora G.  Podlipskienės nuomojame bute Alytuje pragyveno apie metus. Visą tą laiką vyras svetimoje šeimoje taikė tik jo protui suvokiamus metodus.
 
Kraupūs „auklėjimo“ būdai
 
J. Vaitekėnas mušė ir G.  Podlipskienę, ir jos vaikus. Ypatingai kliuvo dar trejų metukų neturinčiam Genadijui, pavadintam tėčio vardu.
 
J. Vaitekėnas berniukui liepdavo daryti fizinius pratimus – nuo pritūpimų iki atsilenkimų. Kad mažyliui būtų dar sunkiau, tai jis atlikdavo ant taburetės. Vaikai būdavo mušami laidais, į darbą paleidžiami ir kumščiai.
 
 Vyras G. Podlipskienei net neleido turėti mobilaus telefono, o šeimą kone marindavo badu – vaikai ir jų mama valgydavo tik tiek ir tada, kiek tai leisdavo J. Vaitekėnas. G.  Podlipskienė prisimena, kad tuomet sulyso ir svėrė vos 40 kg.
 
Engė kol užmušė
 
Kraupus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų birželio 6-ąją.
 
Tragedijos dienos ankstų rytą J. Vaitekėnas eilinį kartą nusprendė paauklėti Genadijų, kuris kažkuo neįtiko jo draugui V. Diškevičiui. Pastarasis iki tol jau kone savaitę gyveno G.  Podlipskienės nuomojame bute.
 
Nusivedęs į savo kambarį J. Vaitekėnas liepė berniukui daryti pratimus, tačiau nusilpęs berniukas neišlaikė pusiausvyros, nukrito nuo taburetės ir galva trenkėsi į grindis. Sunkiai atsistojęs Genadijus bandė eiti, tačiau J. Vaitekėnas spyrė mažyliui per kojas ir šis griūdamas veidu rėžėsi į grindis.  Tai sužvėrėjusiam žudikui sukeldavo didelį juoką.
 
Prie savo sukniubusio sūnaus suskubo G. Podlipskienė. Tačiau tai įsiutino vyrą, kuris smogė moteriai į pilvą. Sunkiai atsistojusi G.  Podlipskienė išskubėjo į vaistinę Genadijui vaistų. Tačiau dėl skausmų pilvo srityje vos sugebėjo grįžti namo.
Buvo iškviesti medikai, kurie G. Podlipskienę išvežė į ligoninę.
 
Keturiais berniukais žadėjo „pasirūpinti“ J. Vaitekėnas – vyras taip „pasirūpino“ Gendadijumi, kad šis nuo sužeidimų mirė.
 
Apie berniuko mirtį J. Vaitekėnas jo mama informavo SMS žinutę ir palikęs kitus vaikus likimo valiai spruko slėptis.
 
Vaikai buvo rasti tos pačios dienos vakarą. Jie žaidė prie lovos, kurioje negyvas gulėjo Genadijus.
 
J. Vaitekėnas po nusikaltimo pasislėpė, tačiau netrukus buvo sulaikytas Vilniuje.
 
Medikai vaiką paliko namuose
 

Tuomet, kai medikai atvyko išvežti G. Podlipskienės į ligoninę, ši pasakė ir apie blogai besijaučiantį Genadijų. Šie pasiūlė į juos kreiptis, jei situacija nepagerės ir į ligoninę išsivežė tik  G. Podlipskienę.
 
Dabar moteris prisimena, kad J. Vaitekėnas SMS žinute pranešė, kad esą Genadijus jaučiasi gerai. Po kelių valandų mažylis mirė. Jei medikai būtų išsivežę ir berniuką, galbūt tragedijos būtų išvengta.
 
„Aš medikams pasakiau, kad yra silpnas vaikas. Jie pasakė, kad Juozas iškviestų greitąją, jei jam pablogės. Jis pažadėjo iškviesti. Kai aš buvau ligoninėje jis rašė, kad vaikui geriau. Netrukus gavau žinutę, kad vaikas mirė“, - prisimena moteris.
 
Slėpė nuo socialinių darbuotojų
 
Šeimoje nuolat lankydavosi socialiniai darbuotojai. Tačiau pavojaus signalų nebuvo pastebėta.
 
Kuomet specialistai atvykdavo į butą, J. Vaitekėnas pasislėpdavo spintoje, o sumuštas Genadijus būdavo uždaromas vonioje - buvo slepiamos mėlynės ant berniuko kūno.
 
Dabar  G. Podlipskienė prisimena, kad spintoje tūnantis J. Vaitekėnas girdėdavo jos ir socialinių darbuotojų pokalbius.
 
„Jis viską girdėdavo, o jei aš ką nors būčiau pasakiusi jis būtų kankinęs vaikus“, - sako G.  Podlipskienė.
 
G. Podlipskienė: jis buvo sadistas
 
Moteris teigia, kad tyčiodamasis iš vaikų J. Vaitekėnas jausdavo malonumą.
 
„Aš skaitau, kad jis sadistas. Aš net nenoriu apie jį šnekėti“, - sako G. Podlipskienė.
 
Berniukų mama prisimena ir sunkiai sveiku protu suvokiamas J. Vaitekėno išgalvotas bausmes.
 
„Liepdavo (vaikams - DELFI): eik mamai kąsk. Būdavo. Kraujas teka. Aš verkiu. Būdavo. O ką jis tuo metu daro? Jis juokiasi, jis laimingas“, - sunkiai ašaras tramdo jauna moteris.
 
Užmušto berniuko mama mano, kad žudikas už grotų turėtų praleisti visą likusį gyvenimą.
 
„Aš aišku norėčiau, kad būtų iki gyvos galvos. Nežinau, kaip teismas nuspręs“, - sako G. Podlipskienė.
 
Norėjo „sudrausminti“
 
Kartu su J. Vaitekėnu teisiamas V. Diškevičius taip pat nevengdavo „paauklėti“ vaikus.
 
Berniukai pasakojo, kad šis veikėjas prieš juos naudodavo smurtą, tik ne tokį žiaurų, kaip J. Vaitekėnas.
„Aš jų nemušiau, aš tik norėjau sudrausminti“, - ginėsi V. Diškevičius.