Įvykiai klostėsi Sausio 26 d. Klasės draugę vaikai, mergaitės mamos teigimu, užkabino iškart po pamokų, apie 13.30 val. Su drauge ėjusią mergaitę berniukai parvertė ant ledo ir puolė mušti rankomis ir kojomis. Smulkaus sudėjimo mergaitė apsiginti nuo smurtautojų neturėjo jokių galimybių.

„Dukra ėjo pro berniukų būrį. Gal dešimt ar penkiolika ten tų vaikų buvo. Du klasiokai ją už- puolė, pargriovė ir sumušė. Visa tai įvyko stebint kitiems vaikams. Dar mušama mano dukra paskambino netoliese gyvenančiam pažįstamam, kuris telefonu girdėjo viską – muštynių garsus, kaip tyčiojamasi“, – pasakojo mama.

Pasak moters, galvą mergaitė skaudžiausiai susitrenkė būtent tada, kai buvo parversta. Kaip mamai pasakojo dukra, vienas berniukas griebė už kojų, kitas už pečių ir parbloškė ant žemės.

Pažeminta ir sumušta mergaitė grįžusi namo pasiskundė, kad jai svaigsta galva, ir nuėjo miegoti. Iki išnaktų dirbanti mama grįžusi iš darbo norėjo, kad sumuštas vaikas pailsėtų, todėl jos nebudino. „Ryte dukra pradėjo vemti, todėl iškart nuvažiavome į priėmimo skyrių. Ten medikai priėmė sprendimą vaiką vežti į Kauno klinikas. Mūsų neklausė, norime ar ne, sodino į greitąją ir išvežė“, – sakė moteris.

Kaune medikai diagnozavo sumušimus ir smegenų sutrenkimą. Ligoninės personalas apie įvykį pranešė policijai. „Medikams ir policijai neturiu jokių priekaištų. Tarnybos į mūsų nelaimę reagavo iškart ir tinkamai. Dabar tyrimą iš Kauno perims Jurbarko pareigūnai“, – kalbėjo moteris.

Užgauliojo ir anksčiau

Pasak sumuštos mergaitės mamos, dukra su minėtais berniukais problemų turėjo ir anksčiau. Tiesa, iki šiol jie egzekucijoms nesiryždavo. Savo neprielankumą klasiokei vaikai parodydavo užgauliodami ar apstumdydami.

„Ne pirmas kartas čia. Anksčiau dukra skųsdavosi, kad tie du berniukai ją užkabinėja. Tačiau niekas nesitikėjo, kad viskas pavirs į tokį žiaurumą. Tie vaikai, kiek žinau, ne vien mano dukrą skriaudžia. Jie nuolat tyčiojasi iš kitų vaikų“, – sakė mama.

Vienas užpuolikų, nukentėjusios mergaitės šeimai žinomas ir dėl to, kad ne kartą gatvėje yra užgauliojęs vyresnę, dabar jau pilnametę, dukrą. „Vyresnė dukra laukiasi. Tai vienas iš tų vaikų neseniai ją tiesiog gatvėje iškeikė, apšaukė kale, kekše, išsivaipė“, – tikino jurbarkietė.

Šaltinis
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (734)