Griežčiausia bausmė pirmosios instancijos teisme buvo paskirta pagrobimą organizavusiam ir iš verslininko turtą prievartavusiam A. Račkeliui, kuris vienintelis iš keturių nuteistųjų skundė nuosprendį. Jo ir jo gynėjo apeliaciniai skundai Lietuvos apeliaciniame teisme buvo atmesti, tad vyriškis kalės 7 su puse metų.

Pasak teismo pranešimo, A. Račkelis prašėsi išteisinamas, tačiau Apeliacinio teismo kolegija konstatavo, kad Kauno apygardos teismas išsamiai ir visapusiškai ištyrė A. Račkeliui inkriminuotų nusikalstamų veikų padarymo aplinkybes. Jo kaltę ir dalyvavimą nusikaltime patvirtina nenuginčijami įrodymai.

Tuo pačiu apeliacinės instancijos teismas patenkino Generalinės prokuratūros apeliacinį skundą ir pakeitė Kauno apygardos teismo nuosprendį – su pagrobimu susijusiam Renaldui Laimui (gim. 1980 m.) vietoj 3 metų laisvės atėmimo, bausmę atidedant dvejiems metams, teks vykti į pataisos namus trejiems metams.

Iš bylos medžiagos matyti, kad R. Laimus yra linkęs nusikalsti, pagal atitinkamas baudžiamojo kodekso normas jis laikytinas recidyvistu, nes tyčines nusikalstamas veikas, už kurias jis nuteistas šiuo nuosprendžiu, jis padarė neišnykus ankstesniam teistumui. Recidyvistui už tyčinio nusikaltimo padarymą teismas paprastai skiria laisvės atėmimo bausmę.

Bausmė liko nepakitusi ir padėjusiam išaiškinti nusikaltimus Deividui Snapkauskui (gim. 1982 m.) – jis kalės 4 metus.

Keli vyrai 2008 metų pavasarį ištempė Ž.B. pusnuogį iš pirties Marijampolės savivaldybės teritorijoje esančiame Puskelnių kaime ir tris savaites laikė įkaitu, reikalavo išpirkos iš jo artimųjų. Verslininkas buvo ne tik laikomas žiauriomis sąlygomis, bet ir kankinamas. Tris savaites prabuvęs įkaitu, verslininkas išsilaisvino pats – užmigus jį saugančiam vyrui jis pabėgo.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.