Įtariamasis „Aro“ kovotojams pasipriešinti nespėjo – jis buvo akimirksniu pargriautas ant grindinio ir surakintas. DELFI šaltinių teigimu, sulaikymo metu įtariamasis buvo ginkluotas koviniu ginklu. Vėliau nustatyta, kad ginklas buvo pagrobtas iš V. Dundulio. Ginklas buvo užtaisytas, pas įtariamąjį rasta ir dar viena dėtuvė su šoviniais.

Generalinis komisaras Linas Pernavas ketvirtadienio vakarą DELFI patvirtino, jog įtariamasis V. Dundulio nužudymu – sulaikytas.

DELFI pakalbino įtariamojo V. Dundulio žudiko sulaikymo operaciją mačiusį klaipėdietį. „Kaip tik išėjau ir vaistinės ir po kelių akimirkų išgirdau šūksnius „Stok, šausim“ ar kažkaip panašiai. Kiek suprantu tas asmuo, kuris buvo sulaikytas, išėjo iš šalia vaistinės esančios kavinės „Laura“ Laukininkų gatvėje“, - teigė pašnekovas.

Jo teigimu, viskas vyko akimirksniu. Įtariamasis nepakluso „Aro“ pareigūnų reikalavimams pasiduoti ir bandė bėgti. Liudytojui net susidarė įspūdis, kad jis bandė paimti įkaitę.

„Pro šalį tuo metu ėjo mergina ar moteris Jis bandė jai pagriebti už kaklo, gal net ginklą įremti, nors visko tiksliai ir nemačiau. Tačiau „Aro“ pareigūnai buvo greitesni. Jie čiupo vyrą, paguldė jį ant žemės, užlaužė rankas už nugaros ir iš karto uždėjo antrankius“, - pasakojo liudininkas.

Jo teigimu, pasalai pareigūnai buvo gerai pasirengę. „Aro“ pareigūnai budėjo jokiais specialiais ženklais nepažymėtame raudoname autobusiuke.

„Kiek supratau, pasaloje laukė ne tik „Aras“, bet dar kažkokie pareigūnai kituose automobiliuose. Jų mašinos stovėjo toje vietoje, pro kurią galimai galėjo prabėgti įtariamasis. Kai jis pasileido bėgti, prieš jį atbėgo keli civiliais rūbais apsirengę vyrai“, – sulaikymo detales pasakojo pašnekovas.

Kai įtariamasis buvo sulaikytas ir gulėjo ant žemės, pareigūnai jo nepakėlė ir nenuvedė į autobusiuką. Mašina pėsčiųjų takeliu buvo privaryta prie gulinčio surakinto vyro ir tada jis buvo įkeltas į autobusiuką.

Ikiteisminį tyrimą dėl V. Dundulio nužudymo kuruojantis prokuroras penktadienį kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo.

Portalas klaipeda.diena.lt pranešė, kad sulaikytasis - 25 metų Marius J., kuris po to, kai jį paliko mergina, nusivylė gyvenimu ir buvo pasiryžęs nužudyti daug žmonių. Esą šiam tikslui jam reikėjo ginklų, o V. Dundulis ketino parduoti savo pistoletą „Sig Sauer“ bei medžioklinį šautuvą su optiniu taikikliu. Pirkėjas atėjo į V. Dundulio tėvų namus, kur turėjo įvykti sandoris. Verslininkas buvo nužudytas jam pačiam priklausančio pistoleto šūviu į smilkinį.

Klaipėdos apskrities VPK duomenimis, įtariamasis anksčiau teistas už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Už 2009 m. rudenį įvykdytą nusikaltimą jam buvo paskirti 4 metai laisvės atėmimo, 2013 m. rudenį 1988 metais gimęs klaipėdietis buvo paleistas iš pataisos namų.

DELFI primena, kad antradienio popietę į policiją paskambinusi moteris pranešė, kad Klaipėdoje, Danės g., viename daugiabutyje peršautas žmogus.

53 metų verslininko V. Dundulio kūnas rastas jo tėvų bute. Atvykus greitajai pagalbai V. Dundulis (gim. 1961 m.) jau buvo negyvas.

Apie įvykį specialiosioms tarnyboms pranešė nužudytojo mama. Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius po įvykio teigė, kad tikėtina, jog užpuoliką šeima pažįsta, nes į butą jis buvo įsileistas geranoriškai, įsilaužimo požymių nebuvo.

Buvo medžiotojas

Po įvykio pareigūnai iš buto, kuriame rastas V. Dundulio lavonas, išsinešė ginklą, panašų į medžioklinį šautuvą. Anot pareigūnų, greičiausiai nusikaltimas įvykdytas ne šiuo ginklu, tačiau tai paaiškės po ekspertizės.

Medžioklinį šautuvą V. Dundulis namie galėjo turėti, nes tiek jis, tiek jo tėvas buvo medžiotojai.

Tiriamos įvairios nužudymo versijos

Versija, jog V. Dundulis nusižudė buvo atmesta iškart. Šiuo metu tiriamos įvairios versijos, kodėl jis galėjo būti nužudytas.

„Darbinių versijų yra įvairių – ir verslo reikalai, ir skolos, ir senesnė praeitis iš galimai nusikalstamo pasaulio. V. Dundulis, kiek žinome, padavinėjo savo ginklą, todėl tiriama net tokia versija, jog galėjo įvykti kivirčas su šautuvą nusipirkti atėjusiu asmeniu“, - trečiadienį DELFI sakė S. Minkevičius.

Nebuvo priskiriamas nusikaltėlių pasauliui

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, jog V. Dundulis nebuvo priskiriamas nusikaltėlių pasauliui. Jis esą buvo vidutinio lygio verslininkas, kuris galimai turėjo skolų.

V. Dundulis Klaipėdoje baigė vidurinę mokyklą ir studijavo tuometės Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose.

Po studijų jis išvažiavo gyventi į Kauną, kur vedė, susilaukė dviejų vaikų. Tačiau prieš kelerius metus jis kurį laikė palaikė ilgalaikius santykius su viena uostamiesčio žurnaliste, kuri šiuo metu yra išvykusi į užsienį.

V. Dundulis buvo bendrovės „Arsafita“ direktorius. Įmonė įsteigta 2002 metais, ji įregistruota Smiltynėje, Klaipėdoje. Nurodoma, kad joje dirba du samdomi darbuotojai.

Verslininko vadovaujama bendrovė prieš kelerius metus turėjo kavinę delfinariume, tačiau kai jis buvo uždarytas rekonstrukcijai, nuomos sutartis buvo nutraukta, be to, baigėsi ir jos terminas.

„Daug informacijos apie kai kuriuos Klaipėdos verslininkus turėjęs vyras pastaruoju metu vengė bendrauti, atrodė labai susirūpinęs ir vis rečiau pasirodydavo viešumoje. Uostamiestyje sklandė gandai, esą tokiam jo elgesiui galėjo turėti įtakos didelės skolos“, – trečiadienį rašė dienraštis „Klaipėda“.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką.