Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad praėjusių metų rugsėjo vakarą garažų masyve, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, sėdėdamas savo automobilyje nuteistasis iš nelegalaus savadarbio šautuvo nušovė vyriškį, kuris nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje, praneša Generalinė prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, žodinis konfliktas tarp vyrų galimai kilo dėl painių santykių su moterimi. Kaišiadoriškis paskambino pažįstamai moteriai norėdamas su ja pasikalbėti, tačiau telefonu atsiliepė kitas vyras. Jiems susiginčijus, vyrai nusprendė susitikti ir išsiaiškinti tarpusavio santykius. Nuteistasis, pasiėmęs su savimi nelegaliai laikomą savadarbį šautuvą su šaudmenimis nuvyko į sutartą vietą ir pamatęs besiartinantį vyrą į jį šovė ir nuvažiavo.

Tyrimo metu vyras prisipažino dėl nelegalaus šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo, tačiau teigė, kad dėl nužudymo kaltę pripažįsta tik iš dalies.

Tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Virginijus Mizaras.

Šis Kauno apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.