Viena istorija – dvi tiesos. Su tokia realybe susidūrė teisėja, nagrinėjusi vienos sutuoktinių poros bylą: vyras teigė, kad su žmona kilo konfliktas dėl šios neištikimybės, todėl jis tiesiog nenorėjo su ja būti ir išėjo iš namų, o moteris tikino, kad tą vakarą sutuoktinis prie jos seksualiai priekabiavo ir sumušė.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja patikėjo moterimi, o ne vyru – už tai, kad panaudojo smurtą prieš savo sutuoktinę, šiauliečiui teismas skyrė vienerių metų dviejų mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Per šį laikotarpį jis privalės nemokamai išdirbti 100 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose.

Be to, teismas nutarė, kad sutuoktinę sumušęs vyras privalės jai sumokėti 2,5 tūkst. Lt – tiek buvo įvertinta jos patirta skriauda.

Priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį teismas rėmėsi ne tik nukentėjusiosios, bet ir jos bendradarbių liudijimais. Kad moteriai nesunkiai buvo sutrikdyta sveikata, konstatavo ir teismo medicinos ekspertai.

Istorija, dėl kurios šiaulietis stojo prieš teismą, nutiko birželio 1-osios naktį. Konflikto metu vyras savo sutuoktinei kartą trenkė į veidą bei ją smaugė. Moteris iš karto iškvietė policijos pareigūnus.

Jau ir anksčiau įtarė dėl neištikimybės

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras pasakojo, kad dirba tolimųjų reisų vairuotoju, todėl dažnai būna išvykęs iš namų.

„Gegužės 31-ąją grįžau iš Rusijos, žmonos namuose nebuvo – kai paskambinau jai į telefoną, sužinojau, kad ji pas draugę, – pasakojo jis. – Tada paskambinau draugams, sutarėme susitikti. Šio susitikimo metu jie man parodė, kaip yra nufilmavę mano žmoną su kitu vyriškiu.“

Vyras teigė, kad tokia žinia jį labai prislėgė – išgėrė daug alkoholio, o į namus grįžo jau po vidurnakčio. Prieš tai jis ne kartą bandė telefonu susisiekti su sutuoktine ir išsiaiškinti, kodėl ši jam yra neištikima, tačiau ji net nesileido į pokalbius.

„Ką tu čia nusišneki“, – aiškino ji.

„Kai grįžau į namus, žmona jau gulėjo lovoje, bet dar nemiegojo, – teisme kalbėjo vyras. – Pradėjome šia tema šnekėti, bet ji neigė, kad tuti meilužį, aiškino, jog viską išsigalvoju. Žmonos neįtikino ir tai, kad jos pasimatymai su meilužiu buvo nufilmuoti mobiliuoju telefonu.“

Vyras prisipažino, kad ir anksčiau buvo girdėjęs kalbų apie sutuoktinės neištikimybę. „Sakiau, kad nėra reikalo meluoti, prisipažink, juk šį kartą papuolei, bet ji laikėsi savo tiesos, neišdrįso prisipažinti“, – kaltinamasis neslėpė, kad namuose buvo užviręs tikras žodžių karas.

„Tada žmona ėmė gąsdinti, kad iškvies policiją, todėl apsirengiau ir išėjau iš namų – kitaip pareigūnai mane būtų išvežę“, – sakė jis.

Vyras neigė, kad prieš sutuoktinę naudojo smurtą. „Čia ji tik taip sako, – tikino jis. – O ir policiją ji iškvietė tik dėl to, kad mane išvežtų iš namų ir jai būtų lengviau išsiskirti, nors dėl skyrybų kaltas ne aš – ji man buvo neištikima.“

Grasino, kad užmuš

Tuo metu nukentėjusiąja pripažinta moteris tikino, kad su vyru jokios kalbos apie neištikimybę net nebuvo – ji niekada neturėjo jokio meilužio.

Moters teigimu, tą naktį į namus girtas grįžęs sutuoktinis iš baro paėmė degtinės butelį ir vienas virtuvėje gėrė. „Taip jis darydavo ir anksčiau – girtas jis yra agresyvus, man neleidžia ištarti nei žodžio, pats šneka, klausia ir atsako“, – teigė moteris.

Anot jos, vėliau vyras atėjo ir atsigulė pas ją į lovą, nors jie jau kurį laiką negyveno santuokinio gyvenimo.

„Jis man kartą trenkė į veidą ir atsikėlęs vėl nuėjo į virtuvę – išgėrė dar degtinės, – sakė moteris. – Grįžęs pradėjo seksualiai priekabiauti: glostyti kojas, kūną... Aš jį atstūmiau, prašiau palikti ramybėje, bet jis tada man trenkė per veidą.“

Nukentėjusioji neslėpė, kad bijojo sutuoktinio – jis ne kartą buvo grasinęs, kad ją užmuš.

„Kai jis nurimo, atsiguliau į lovą, bet jis griebė už kaklo ir ėmė smaugti – šiaip ne taip man pavyko išsinerti iš jo rankų, išbėgau iš kambario ir paskambinau į policiją“, – moters teigimu, išgirdęs, kad iškviesta policija, sutuoktinis skubiai apsirengė ir išėjo iš namų.

Moteris teigė, kad apie smurtą namuose žinojo jos kolegos – ant veido matėsi mėlynės, kurios neišnyko net savaitę.

Po šio įvykio moteris kreipėsi į teismą dėl santuokos nutraukimo.