Avarija įvyko apie 17.15 val., Klaipėdoje, Verpėjų gatvėje. 29-erių metų automobilio „VW Passat“ vairuotoja Žaneta iš kiemo atbula bandė išvažiuoti į Verpėjų gatvę.

Per neatidumą jos vairuojamas automobilis susidūrė su gatve skriejusiu „Audi A4“. Šis automobilis rėžėsi į į pagrindinį kelią išvažiavusio „VW Passat“ duris, už kurių specialioje kėdutėje buvo įsitaisiusi 4 metukų vairuotojos dukra Doratėja.

Būtent kėdutė ir išgelbėjo mergaitę nuo sužalojimų.

Vairuotoja iš karto pripažino, kad yra kalta dėl eismo įvykio, bet jos ir liudininkų dėmesį patraukė tai, kad automobilio „Audi“ vairuotojas atrodė įkaušęs.

Avariją matę žmonės teigė, kad tik girtas gali važiuoti tokiu dideliu greičiu gatve, kuri yra gyvenamojoje zonoje, ir greitis čia ribojamas iki 20 kilometrų per valandą.

Į įvykio vietą buvo iškviesta policija. Alkoholio matuokliu nustatyta, kad „Audi A4“ vairuotojas Jurijus A., gimęs 1974 m., iš tiesų neblaivus - alkoholio matuoklis parodė 0.96 promiles. Tai lengvas girtumo laipsnis.

Vyras vairuotojo pažymėjimo pareigūnams nepateikė ir irzliu balsu prašė, kad šie paleistų jį nors pareiti iki namų, kad galėtų pasiimti telefoną.

Pilietis buvo išvežtas į Klaipėdos kelių policijos biurą, kur bus ruošiami dokumentai į teismą, mat pilietis Jurijus A. su tuo pačiu automobiliu „Audi“ 2010 metų rugsėjo mėnesį, Klaipėdoje, Lietuvininkų aikštės ir H. Manto gatvių sankryžoje būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų sukėlė avariją.

Tuomet jis savo automobiliu atsimušė į kito automobilio galą.

Šių metų kovo 5-ą dieną, Taikos prospekte sulaikytas vairuojantis girtas ir be vairuotojo pažymėjimo.

Kadangi per metus jis prie vairo pakartotinai įkliūva girtas, be teismo skiriamos solidžios baudos, jo gali laukti ir automobilio konfiskavimas.