Vasario mėnesį LNK televizijos žinių tarnyba pranešė, jog pakeliui į komandiruotę Kanadoje, Lietuvos kariuomenės protokolo tarnyboje dirbantis majoras Irmantas Braziulis neblaivus užkabinėjo lėktuvo keleivius, o Amsterdame, iškvietus policiją, susimušė su pareigūnu. Pranešama, kad karininkas, areštinėje praleidęs naktį, sumokėjo baudą ir buvo paleistas.

Pasak kariuomenės vado, po incidento Krašto apsaugos ministerijos Generalinė inspekcija atliko tyrimą ir pateikė savo išvadas.

Anot generolo, nusiuntus į Amsterdamo oro uosto policiją oficialų užklausimą apie vasarį įvykusį incidentą, Nyderlandų pareigūnai atsisakė suteikti informacijos.

"Manome, jog tai reiškia, kad incidentas nebuvo rimtas, karininkui sumokėjus baudą už viešosios tvarkos pažeidimą, Amsterdamo oro uosto pareigūnai laiko šį incidentą išsemtą. Jeigu jis būtų susimušęs su policija, nebūtų taip lengvai paleistas", - sakė V.Tutkus.

Jo teigimu, majoras I.Braziulis, Amsterdame belaukdamas atidėto skrydžio, buvo įsivėlęs į žodinį konfliktą su kitais keleiviais, tačiau tikrai nesimušė su policijos pareigūnais. Anot V.Tutkaus, majoras besąlygiškai pakluso policijos pareigūnų nurodymams eiti į nuovadą, sumokėjo baudą ir iškart buvo paleistas.

"Akivaizdu, kad turėsime įvertinti šį prasižengimą, tačiau atsižvelgsime, kad iki šiol karininko karjeras buvo pavyzdinga, jis daug kartų skatintas", - sakė generolas majoras V.Tutkus.

I.Braziulis Kanadoje dalyvavo 12-kos dienų JT greitojo reagavimo brigados (SHIRBRIG) mokymuose.