Vagystės liudytoja tapo atsitiktinė praeivė. Pamačiusi, kaip vyras plytos gabalu išdaužė Daugėlių g. esančios parduotuvės durų stiklą ir įlindo į vidų, o kitas vyras nupėdino į šalia parduotuvės esantį daugiabutį, moteris nedelsdama paskambino Skubiosios pagalbos tarnybų numeriu 112, praneša Šiaulių apskrities policija.

Į įvykio vietą atskubėję Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai parduotuvėje įsibrovėlio neberado, o netoli įvykio vietos sulaikė tą, kuris į parduotuvę įlindęs nebuvo. Vyrui buvo nustatytas 2,36 prom. girtumas ir su juo susikalbėti buvo sunku. 35 metų kuršėniškiui nesisekė prisiminti, nei su kuo gėrė, nei kur ėjo, pasakodamas jis nuolat painiojosi. Pareigūnai, tikrindami jo pasakojimų padrikas detales, visgi nustatė, kad vyras išvakarėse alkoholį gurkšnojo su savo kurį laiką nematytu 34 metų draugu.

Pakeliui, priėjęs parduotuvę, 34 metų kuršėniškis rasta šaligatvio plytos nuolauža išdaužė durų stiklą, įsibrovė į parduotuvės vidų ir pradėjo rinkti bei į visas kišenes kimšti alkoholį bei cigaretes. Išėjęs iš parduotuvės, savo pakeleivio neberado, tad su grobiu parpėdino namo. Pareigūnų sulaikytas ir jau prasiblaivęs vyras nei pareigūnams, nei sau nerado savo poelgio paaiškinimo. Nors vyras už įvairias nusikalstamas veikas yra ne kartą teistas, teigė, kad dėl pastarosios vagystės jam yra gėda, nes vogti jis neplanavęs, o ir būtinybės esą visai nebuvo, nes ir pinigų, ir cigarečių turėjo. Koks velnias atnešė jį į tą parduotuvę, dievagojosi nesuprantąs, rašoma Šiaulių policijos pranešime.

Pareigūnų nuomone, neprognozuojamą poelgį galėjo inspiruoti alkoholio ir raminamųjų vaistų, kuriuos jis tą vakarą taip pat vartojo, kokteilis. Jis kuršėniškiui ne tik gėdą, bet ir bėdą užtraukė – dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją