31-erių Edvinas Gilius Bradforde rugpjūčio 3 d. vairavo automobilį, kai pamatė transporto priemonės viduje kabėjusį vorą. Jis bandė jį nubraukti ranka, tačiau tuo pat metu darydamas posukį nesuvaldė „Mercedes Benz C220“ automobilio ir trenkėsi į šviesoforą.

Krisdamas šviesoforas užgriuvo ant prie perėjos stovėjusios 58-erių J. Cawood.

Sunkiai sužalota moteris buvo skubiai nugabenta į artimiausią ligoninę. Ten jai gydytojai nustatė 36 sužeidimus ir labai stiprią smegenų traumą. Deja, bet moters išgelbėti nepavyko. Po 13 ligoninėje praleistų dienų jai buvo atjungti gyvybę palaikantys aparatai.

Eismo įvykį sukėlęs lietuvis iš įvykio vietos nepasišalino. Jis iškvietė pagalbą ir laukė, kol ši atvyks, bendradarbiavo su pareigūnais, pats atvyko į apklausą policijos nuovadoje.

Savo kaltę E. Gilius, į Angliją atvykęs prieš dešimtmetį, pripažino ir teisme. Bradfordo karūnos teismas jam skyrė vienerių metų trukmės lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Lietuvio advokatas Philipas Morrisas teismo salėje sakė, kad jo klientas nuoširdžiai gailisi sukėlęs nelaimę ir nuo tos dienos nedrįso sėsti prie vairo.

Be lygtinio laisvės atėmimo E. Gilius taip pat turės atlikti 200 valandų viešųjų darbų, padengti 320 svarų sterlingų teismo išlaidas ir trejiems metams neteko teisės vairuoti.